Početna Politika LSV protiv toga da veronauka postane obavezan predmet u školama

LSV protiv toga da veronauka postane obavezan predmet u školama

0

lsv-logo-618

Liga socijaldemokrata Vojvodine oštro se večeras usprotivila ideji da veronauka postane obavezni predmet u školama u Srbiji i dodala da je veronauci “mesto u crkvi, a ne u školi”.

I kada je veronauka uvođena u obrazovni sistem, LSV je upozoravala da je tom predmetu mesto u crkvi, a ne u školi. Posle više od decenije, krajnji je trenutak da tako i bude“, naveo je LSV u saopštenju.

Dodaje se da je “krajnji trenutak” da Srbija sama sa sobom raščisti kako je moguće da u sekularnoj državi MUP ima krsnu slavu, veronauka bude u školama, a državni praznici budu “crveno slovo”.

Vraćanje veronauke u obrazovni sistem je veliki događaj, izjavio je danas patrijarh srpski Irinej, ocenjujući da je sada vreme za drugi korak – da se veronauka učini redovnim predmetom.
To je bio veliki datum, događaj, isto kao što je bio veliki događaj i onda kada je veronauka ukinuta“, rekao je patrijarh.
On je istakao da sada pred državnom vlašću i vrhom Srbije stoji drugi deo koraka, a to je da se veronauka učini obaveznim predmetom.

Autor i foto: 021.rs