Početna Politika Odbornici novosadske Skupštine danas o radu javnih preduzeća

Odbornici novosadske Skupštine danas o radu javnih preduzeća

0

Odbornici Skupštine grada danas, 15. juna, razmatraće izveštaje o radu skoro svih javnih preduzeća i gradskih ustanova u prošloj godini.

Iz izveštaja o radu gradskih firmi vidi se da je većina poslovala pozitivno, ali kada se oduzmu sve subvencije i druge dotacije iz budžeta, zapravo je samo Novosadska toplana bila u plusu. Time je nastavljena praksa da gradske firme žive na račun poreskih obveznika.

Na dnevnom redu Skupštine je i odluka da se Novi Sad odrekne treće tranše zaduživanja iz 2011. godine u visini od preko 380 miliona dinara. Naime, Grad se tada zadužio 3,5 milijardi dinara kako bi se izgradila kanalizaciona mreža u mnogim prigradskim naseljima i završio Bulevar Evrope. Veći deo tih sredstava je iskorišćen još tada, a ostatak od 380 miliona dinara se godinama prebacuje iz budžeta u budžet kao suficit. Sada će Grad odustati od tih para, jer ima dovoljno sredstava na računu.

Odbornici će razmatrati samo jedan regulacioni plan i to izmene dela plana centra Petrovaradina na uglu Preradovićeve i Viktora Novaka, gde se omogućava zidanje višespratnica do četiri, odnosno pet spratova.

Izvor: 021