Početna Politika U Novom Sadu počelo skupljanje potpisa za “Pokret obnove Kraljevine Srbije”

U Novom Sadu počelo skupljanje potpisa za “Pokret obnove Kraljevine Srbije”

0

U Novom Sadu je danas počelo prikupljanje potpisa za osnivanje “Pokreta obnove Kraljevine Srbije“.

Potpisi su se skupljali u Radničkoj 20 gde se već godinama nalazi sedište Srpskog pokreta obnove, a novi pokret čine otcepljeni članovi ove stranke.

Sada već bivši potpredsednik SPO-a i narodni poslanik Žika Gojković je izjavio da “već danas može da kažemo da će 80 odsto članova Srpskog pokreta obnove pristupiti ovoj novoj političkoj opciji“.

On je pojasnio i da će osnovni ciljevi pokreta biti uspostavljanje ustavne parlamentarne monarhije, zalaganje za suverenu i celovitu državu sa Kosovom i Metohijom kao njenim neotuđivim delom, očuvanje i negovanje porodice i porodičnih vrednosti, decentralizaciju i regionalizaciju države, očuvanje kulturne baštine i pridruživanje Kraljevine Srbije Evropskoj uniji.

Podsetimo, članovi i funkcioneri Srpskog pokreta obnove isključeni su iz stranke nakon saopštenja da su nezadovoljni istupima predsednika SPO Vuka Draškovića. Ceo Gradski odbor SPO sa članstvom, kao i 40 odbora u Srbiji, pristupilo je stranci u osnivanju – Pokretu obnove Kraljevine Srbije.

Odlukom Predsedništva, iz Srpskog pokreta obnove isključeni su Žika Gojković, Zoran Milenković i Mirko Čikiriz, bivši potredsednici SPO, Vladimir Jelić, bivši član Predsedništva SPO, kao i Nenad Tomašević, zamenik predsednika Izvršnog odbora SPO, Goran Ivančević, potpredsednik Izvršnog odbora SPO, Slavoljub Saša Ivković, član Izvršnog odbora SPO, Vlatković Dragoslav Dragan, predsednik Promotivnog IO SPO i Boban Tolić, član IO SPO, kao i ostalih 33 funkcionera stranke koji su tražili sazivanje sednice Glavnog odbora SPO.

Izvor: 021.rs
Foto: Pokret obnove Kraljevine Srbije