Početna Sport Basketaš Stefan Stojačić izostavljen sa spiska za reprezentaciju: “Dosadašnji uspesi brzo zaboravljeni”

Basketaš Stefan Stojačić izostavljen sa spiska za reprezentaciju: “Dosadašnji uspesi brzo zaboravljeni”

0

Novosadski basketaš Stefan Stojačić, osvajač Svetskog prvenstva sa Srbijom 2018. godine, bivši prvorangirani igrač sveta, nije uvršten ni na širi spisak reprezentacije za predstojeće Olimpijske igre u Tokiju.

Stojačić je na Fejsbuku objavio da na spisak basket reprezentacije nije uvršten na njegovo veliko iznenađenje i žalost, dodavši da deluje da su njegovi do sada postignuti uspesi brzo zaboravljeni i da sada, kada se oporavio od povrede, nije zaslužio ni da dobije šansu da se bori za mesto u nacionalnom timu.

– San svakog sportiste je da ode na Olimpijske igre, i ako sam u prošlosti nekada odustajao, ovog puta ovo je motiv više da dam sve od sebe i da se borim do kraja, nezavisno od ishoda. Prvenstveno zbog sebe, da bih mogao kada stanem ispred ogledala da znam da sam uradio sve da ostvarim svoj san – poručio je Stojačić.

Popularni Mr. Robot je nabrojao neke od svojih uspeha u prethodne tri godine, kao što su proglašenje za MVP celokupne svetske lige 2017. godine, naredne godine je bio prvi strelac i prvi skakač celokupne svetske lige, dobio je tri MVP titule u jednoj sezoni na master turnirima (što je uspelo još samo Dušanu Bulutu), bio je prvorangirani igrač sveta u jednom trenutku, ali je bio i član reprezentacije Srbije koja je 2018. osvojila Svetsko prvenstvo.

On je gotovo celu 2019. godinu propustio zbog povrede, ali je i pored toga po prosečnoj statistici uvršten u najboljih 15 igrača sezone, nakon dva odigrana turnira.

– Na sreću, trenutno se osećam odlično, povreda je u potpunosti sanirana i već uveliko treniram maksimalnim intenzitetom, a želja mi je da se samo obrati pažnja na kvalitet moje igre – zaključio je Stojačić.

Košarkaši savez Srbije još uvek nije saopštio koji su se sve basketaši našli na širem spisku igrača pozvanih u reprezentaciju. Jedan od razloga zbog kojeg Stojačić nije uvršten na širi spisak mogao bi da bude taj što su se, kao i prethodnih godina, u reprezentaciju pozivali najbolje rangirani igrači.

Ukoliko se pogledaju timovi, najbolje rangirani tim na svetu je Liman, za koji nastupa upravo Stojačić, a iza njih je Novi Sad. Međutim, zbog toga što je propustio veći deo prošle sezone, Stojačić je značajno nazadovao na tabeli najbolje rangiranih igrača na svetu, pa se trenutno nalazi na 57. mestu.

Najbolje rangirani igrač sveta je Dušan Bulut (Novi Sad), a u prvih 10 su još i Stefan Kojić (Liman), Mihailo Vasić (Liman), Aleksandar Ratkov (Liman), Marko Savić (Novi Sad) i Dejan Majstorović (Novi Sad). Među 10 najboljih su još i Strahinja Stojačić, Ivan Popović, Lazar Rašić i Danilo Mijatović.

Izvor: 021
Foto: 3×3 Serbia – Youtube/printscreen