Početna Sport Bojan Matić se vratio u Vojvodinu

Bojan Matić se vratio u Vojvodinu

0

Dosadašnji napadač Pakhtakora iz Uzbekistana Bojan Matić novi je fudbaler Vojvodine, saopštio je danas taj klub.

Matiću je ovo drugi put da oblači dres Vojvodine, pošto je za taj klub nastupao od februara 2019. do januara 2020. godine i u tom periodu je odigrao 33 utakmice, uz 13 golova i tri asistencije.

On je potpisao ugovor na dve godine i izrazio je zadovoljstvo zbog povratka u redove Vojvodine.

“Srećan sam što sam se vratio u Vojvodinu, gajimo iste, najveće ambicije, da uđemo u Evropu i osvojimo Kup Srbije, i zato sam se i vratio. Novi Sad je moj grad i drago mi je što sam ponovo ovde. Raduje me saradnja sa trenerom Đorđevićem, ekipu poznajem, ima tu igrača sa kojima sam igrao i u prvom mandatu i nadam se da ćemo biti još ofanzivniji i efikasniji”, naveo je on.

Matić je ima veliko iskustvo na domaćoj i međunarodnoj sceni, igrao je za Zemun, Loznicu, Mačvu, potom je otišao u Koreju u Seul, odakle je i došao prvi put u Vojvodinu. Nakon Vojvodine je igrao za Partizan, Atromitos i Pakhator.

“Promenio sam tri ekipe za dve godine, stekao sam lepa iskustva, osvajao sam titule. Imao sam priliku da vidim neki drugačiji fudbal u Grčkoj i Uzbekistanu, naučio sam neke stvari i potrudiću se da to neko iskustvo prenesem na mladje saigrače u Vojvodini”, rekao je Matić.

On je pohvalio mladi tim Vojvodine i istakao da će mu prethodna saradnja sa nekim igračima pomoći da se brže uklopi.

“Uvek pratim našu ligu, Vošina ekipa ima veliki potencijal, i u napadu smo brzi, hitri i zato mislim da možemo da ostvarimo pozitivne rezultate. Odlično se poznajem sa Čovićem i Vukadinovićem, tu je sada i Simić, uz pomoć ostalih mladih i talentovanih igrača, verujem da možemo da napravimo velike stvari”, dodao je Matić.

Izvor: 021.rs
Foto: Fk Vojvodina