Početna Sport Četvrti poraz odbojkaša Vojvodine u evropskoj eliti – i dalje u igri...

Četvrti poraz odbojkaša Vojvodine u evropskoj eliti – i dalje u igri za plasman u četvrtfinale Kupa CEV

0

Odbojkaši Vojvodine doživeli su i četvrti poraz u ovogodišnjoj Ligi šampiona pošto ih je, i u drugom sezonskom međusobnom duelu, Jastržebski savladao maksimalnim rezultatom 0:3 (22:25, 16:25, 14:25).

Pred oko 2.000 prisutnih u velikoj Sali SPENS-a u Novom Sadu, šampion Srbije je na startu prvog seta držao priključak protiv prvaka Poljske, ali je nakon rezultata 10:10 i nekoliko dobrih serverskih serija gost stigao do 20:14 pa ni pristojna završnica domaće ekipe nije dovela ni do neizvesnosti ni do preokreta u setu koji Jastržebski dobija 25:22.

U drugom setu ponovo izjednačen start, ali posle jedne problematične odluke sudija na čelendž Slobodana Boškana, njegov tim pada, što koriste Poljaci koji sigurno stižu do 2:0 u setovima, 25:16.

Borila se Vojvodina srčano i u trećem setu, ali je Poljski tim dokazao da je vrhunska ekipa pa je lako stigao do 25:14 za set i meč.

U dan ranije odigranom susretu grupe, Fridrihshafen je slavio u Monpeljeu 3:2 čime je uz Jastržebski obezbedio plasman u eliminacionu fazu Lige šampiona. Pred Vojvodinom je ostalo još gostovanje u Monpeljeu 25. januara.

Pobeda bi našeg prvaka odvela u četvrtinu finala CEV kupa.

Izvor: RTV.rs
Foto: OK Vojvodina