Početna Sport FK Vojvodina u finalu Kupa Srbije

FK Vojvodina u finalu Kupa Srbije

0

Na Banovom brdu u Beogradu Vojvodina sa 1:0 pobedila Čukarički u polufinalu Kupa Srbije. Nemanja Čović je dao gol u 32. minutu.

Posle plasmana njegovog tima u finale Kupa Srbije, šef stručnog štaba Vojvodine Nenad Lalatović je izjavio da je presrećan zbog ostvarenog uspeha i da su crveno-beli izborili veliku pobedu.

Vojvodina je sinoć pobedila Čukarički rezultatom 0:1 (0:1), u polufinalu Kupa Srbije.

“Utakmica je bila izjednačena, ali bili smo bolji za taj jedan gol. Više smo želeli ovu pobedu i finale, te pokazali da smo s pravom do njega i došli. Želimo taj trofej i mislim da ga moji igrači, naši navijači i ceo Novi Sad zaslužuju, baš kao i ja, s obzirom na sve ono što radim kao trener poslednjih godina. Da je bilo koji drugi trener na mom mestu, bio bi mnogo cenjeniji nego ja. Međutim, ja sam zadovoljan sa time koliko me cene, jer mene narod u Srbiji voli. Ponosan sam na to, baš kao i na moje igrače. Ovo finale je njihovo”, kaže Lalatović.

Za njega je ovo treći uzastopni put da je učestvovao u polufinalu Kupa Srbije.

“Za mene je ovo treće uzastopno polufinale, pri čemu sam prvi put prošao u finale. Prošla dva puta sam, nažalost, ispadao od Partizana za jedan gol. Sada sam presrećan, a ovo je nešto o čemu sam maštao i sanjao. Možemo da budemo čak i vicešampioni Srbije, što sam uspeo sa Radničkim iz Niša. Ovo je velika pobeda mojih igrača, koji su apsolutno najzaslužniji za sve ovo. Želeo bih da se zahvalim i našoj upravi kluba, koja je pred ovu vrlo bitnu utakmicu održala jedan važan sastanak sa nama, na čelu sa gospodinom Bajatovićem, gospodinom Gajićem, gospodinom Ljubom Aprom i svima ostalima u klubu. Hvala im na svemu. Mnogi kažu da je Novi Sad Srpska Atina, a za mene je on i lepši od Atine. Ovu našu pobedu poklanjamo svakom Novosađaninu, a svaki Novosađanin treba da bude ponosan na igrače Vojvodine”, izjavio je Lalatović, koji je dodao da nema želju kada je reč o protivniku u finalu.

U finalu Kupa Srbije, koje je zakazano za 24. jun, Vojvodina će se sastati sa Partizanom.

Izvor: FK Vojvodina
Foto: Pixabay/logo