Početna Sport Gajić zakazao vanrednu konferenciju zbog svađe Lalatovića i Kosanovića pa se nije...

Gajić zakazao vanrednu konferenciju zbog svađe Lalatovića i Kosanovića pa se nije pojavio

0

Predsednik Upravnog odbora FK “Vojvodina” Vojislav Gajić nije se pojavio na današnjoj vanrednoj konferenciji koju je zakazao za podne, a u vezi sa incidentom na utakmici novosadskog kluba i “Radničkog”.

Novinari su nakon 20-tak minuta uz izvinjenje kluba obavešteni da vanredne konferencije ipak neće biti, jer je predsednik kluba sprečen da se pojavi.

Predsednik kluba je preko portparola samo preneo da je stav kluba o incidentu trenera Nenada Lalatovića već dao sportski direktor Nikola Lazetić.

Podsetimo, na utakmici “Voše” i “Radničkog” u petak, prilikom odlaska na pauzu, došlo je do verbalnog sukoba između Nenada Lalatovića i trenera “Radničkog” Milorada Kosanovića, nakon čega je trener “Vojvodine” ušao i u raspravu sa sudijom Simovićem, koji mu je pokazao žuti karton. Pri povratku na teren, nekoliko navijača “Radničkog” počelo je da vređa šefa stručnog štaba Novosađana, na šta je Lalatović odreagovao, a Simović mu je pokazao još jedan žuti karton, pa je trener “Vojvodine” bio primoran da napusti klupu svog tima.

Nakon utakmice, Kosanović se osvrnuo na verbalni sukob sa Lalatovićem, rekavši da ga je malo sramota.

– Šteta je da se ovako dobra utakmica izvrće ruglu zbog nekih koji se najmanje ponašaju kao sportisti. To mi je žao. Toga me je malo i sramota – kazao je Kosanović posle utakmice.

Sportski direktor “Vojvodine” Nikola Lazetić rekao je da Lalatović nikom nije pretio klanjem, kako se navodi u zapisniku, niti je bilo šta rekao u tom kontekstu na utakmici.

Lazetić je naglasio i da je odmeravanju sa Nišlijama prethodio pritisak domaćina, pošto ekipa novosadskog superligaša nije imala uobičajenu policijsku pratnju. Takođe, potvrdio je da je ranije dogovoreni trening na terenu Mašinca otkazan sat pre termina uz obrazloženje da “Radnički” vrši veliki pritisak i da ih ucenjuje, a TV “Arena” nije prenosila prvih pola sata meča zbog ometanja signala.

– Naš trener je sve to znao i emotivno doživeo, a jedino je tačno da nikom nije pretio ni na koji način. Tačno je da je Lalatović ušao u konflikt sa trenerom “Radničkog” Miloradom Kosanovićem, koji ga je prvi napao, što može da posvedoči “klupa”, kao i četvrti sudija. Međutim, to se dešava na utakmicama – rekao je Lazetić.

Lazetić takođe ističe da je grupa domaćih navijača neprestano vređala trenera Lalatovića, kao i predstavnike “Vojvodine”, članove klupskog rukovodstva koji su bili smešteni na istočnoj tribini stadiona “Čair”.

– Praktično smo bili navijači i bodrili naše igrače, a Lalatović nam se priključio kada je isključen. Njega je dvadesetak ljudi čitavo prvo poluvreme neprestano vređalo, psovalo, i to tamo gde smo svi najtanji, pominjući porodicu. Ne opravdavam njegov postupak, ali sigurno je da nikom nije pretio. U zapisniku piše da je pretio sudijama i da je rekao: “Doći ću vam na kućnu adresu”, ali to apsolutno nije tačno, jer je on celo drugo poluvreme proveo pored mene i predsednika Vojislava Gajića, i to odgovorno tvrdim – kategoričan je Lazetić.

Izvor: 021
Foto: FK Vojvodina