Početna Sport Košarkaši Vojvodine pobedili u Somboru

Košarkaši Vojvodine pobedili u Somboru

0

U odloženoj utakmici osmog kola KLS, košarkaši Vojvodine savladali su Joker sa 76:68 u neizvesnoj utakmci i uz mnogo napora. Po četvrtinama rezultat je bio 17:20, 19:16, 23:17, 17:15.

Gosti su počeli angažovano, po običaju igrajući snažno u odbrani, i već u petom minutu su vodili sa 10:5.

Domaćini se nisu zbunili, osokoljeni sa tri pobede u poslednja četiri kola, uporno su čekali trenutak da pokažu šta mogu.

Već sredinom prve četvrtine načinili su preokret i u osmom minutu vodili sa 14:11, da bi pola minuta pre kraja druge deonice povelii sa 36:31.

No, iskusni Savić i Ivošev su uspeli da pred sam sudijski zvižduk postignu po koš, te se na odmor otišlo pri izjednačenom rezultatu 36:36.

U nastavku, igrači Vojvodine su zaigrali brže, počeli da bolje skaču posebno pod obručem Somboraca, te su u 30 minutu vodili sa 59:53, a šest minuta kasnije sa deset poena razlike 72:62.

Tada se događa ono što niko nije očekivao, “crveno- beli” staju i tri i po minuta nisu uspeli da postignu ni poen. Domaćini smanjuju na četiri poena, ali potom promašuju dva napada. Iskusni gosti se bude i sa dva koša dolaze do pobede, zaslužene, ali previsoke s obzirom na tok utakmice.

Domaćini, novajlije u ligi, pokazali su da su, posle poraza u prvim mečevima, promenom trenera i dovođenjem četiri igrača sa internacionalnom karijerom, uspeli da formiraju sasvim solidan tim. Ako budu nastavili da igraju kao protiv Vojvodine, realno je da ostvare cilj, opstanak u prvoligaškom društvu.

Vojvodina je, pak, prikazala prosečnu igru, na igračima se primećuje umor od uporednog igranja na dva koloseka.

Trenera Miloša Isakova Kovačevića morala bi da zabrinu česta opuštanja njegovih pulena, kada ekipa toliko popušta da po tri, četiri minuta ne može ni koš da pogodi. Ipak, najvažnije je da je u Somboru ostvarena nova pobeda, peta u nizu.

Sledeću utakmice Vojvodina igra u nedelju u Kragujevcu, gde je čeka lider na tabeli – Radnički, najugodnije iznenađenje dosadašnjeg toka šampionata.

Izvor: 021.rs/Živan Lazić
Foto: PrtSc/facebook.com/KK Vojvodina