Početna Sport Košarkaši Vojvodine slavili u Sarajevu: Na korak od ABA 2 lige

Košarkaši Vojvodine slavili u Sarajevu: Na korak od ABA 2 lige

0

Košarkaši Vojvodine pobedili su Bosnu, rezultatom 78:75, u kvalifikacijama za ABA 2 ligu.

Po četvrtinama se igralo 13:14, 27:25, 25:21, 13:15. Time su pred revanš stekli lepu prednost koju u sredu, na SPENS-u, valja očuvati.

Uspešniji iz dva meča će tekuće sezone igrati u regionalnoj ABA 2 ligi, i to prve dve utakmice već 9. i 11. oktobra na turniru u Subotici.

Početak utakmice je bio “tvrd” i obe ekipe su akcenat stavili na odbranu, za prva četiri i po minuta ukupno je postignuto tek osam poena.

Nakon prve četvrtine na semaforu je pisalo 14:13, a igrači Vojvodine, svesni da se protiv snažnih Sarajlija teško mogu nositi u presingu, u drugoj četvrtini zaigrali su kolektivnije, Džonsona i Savića krenuo je šut. Nametnuli su svoj stil i na pauzu otišli sa poenom prednosti.

Početkom treće trećine Sarajlije su ponovo zaigrale oštro “jedan na jedan” i, iskoristivši izlazak Džonsona na predah zbog četvrte lične greške, preokrenule rezultat u svoju korist na 51:44.

Do kraja četvrtine “crveno-beli” su najviše zahvaljujući vezanim pogocima Rakičevića i skokovima Tomaševa ponovo stekli prednost 65:60.

Početkom poslednje etape Novosađani su poveli sa devet poena razlike 69:60 i mnogi su pomislili da je sve već rešeno.

Prevarili su se, domaćini po treći put nameću oštar presing, za pet minuta postižu omer 13:3, i prelaze u vođstvo 73:72.

Do kraja utakmice vodilo se poziciono nadmetanje sa mnogo skokova, blokada i prekida. Košarkaši Vojvodine bili su smireniji, a Banjac i Savić su trojkama u završnici susreta obezbedili pobedu.

Revanš se igra u sredu u 18.30 časova na SPENS-u.

Izvor: 021.rs/Živan Lazić
Foto: Ilustracija/Pixabay