Početna Sport Košarkaši Voše ubedljivi protiv Radničkog

Košarkaši Voše ubedljivi protiv Radničkog

0

Košarkaši Vojvodine su savladali su lidera na tabeli – tim Radničkog sa 93:81, nakon uverljive i sigurne igre, u 10. kolu Košarkaške lige Srbije.

Po četvrtinama rezultat je bio 23:23, 18:13, 27:17, 25:28.

Početak je pripao domaćinu, tačnije izvanrednom plejmekeru Trevenu Kroftu; odlično je gradio igru, još lakše punio koš gostiju. U šestom minutu Kragujevčani, inače novajlije u Košarkaškoj ligi Srbije, vodili su sa 19:11 i delovali su ubedljivo.

Ipak, Novoađani polako sustižu razliku, Petar Rakičević u poslednjim sekundama prve četvrtine izjednačava rezultat.

Ulazak u igru Džareda Kaningema na startu druge deonice unosi sigurnost u redove Vojvodine. Zaigrali su snažnije u odbrani, raspucava se Rakićević i na poluvreme su otišli sa pet poena prednosti.

Treća četvrtina je u potpunosti pripala gostima. Banjac je bio zapažen u odbrani, baš kao i centri Džonson i Ivošev, Bumbić solidan na pleju, dok je Rakičević preciznim šutevima parirao pokušajima domaćina da se približe. Da je bilo više spretnosti nakon treće četvrtine, “ceveno-beli” su mogli voditi i sa više od 15 poena razlike.

Poslednju deonicu puleni trenera Isakova Kovačevića su odigrali rutinski. Pri kraju meča raspucao se i Savić, pa su na kraju pobedili uverljivije nego što se iko u klubu nadao. Veći broj igrača Vojvodine pružio je odličnu igru, Rakičević izvanrednu. Od četiri pokušaja za tri poena realizovao je tri, dok je u šutu za dva poena od devet pokušaja sedam puta bio uspešan.

Posle 10. kola u Košarkaškoj ligi Srbije, Novosađani su zabeležili sedam pobeda i dva poraza, te se zajedno sa Radničkim i Zlatiborom nalaze na čelu tabele.

Vojvodina sledeću utakmicu igra u sredu na SPENS-u. Reč je o odloženoj utakmici 9. kola protiv Slobode iz Užica.

Izvor: 021.rs/Živan Lazić
Foto: Ilustracija/Pixabay