Početna Sport Kuglaši Vojvodine ubedljivi protiv Crvene zvezde

Kuglaši Vojvodine ubedljivi protiv Crvene zvezde

0

Kuglaši Vojvodine ostvarili su novu pobedu u Superligi, pošto su bili ubedljivi protiv Crvene zvezde.

U sedmom kolu Superlige igrači Vojvodine bili su sigurni od prvog do poslednjeg hica utakmice, kontrolisali su meč i zasluženo upisali nove bodove, kojima opstaju u samom vrhu.

Pre početka utakmice predsednik KK Vojvodina Milan Vraneš uručio je Bogdanu Kurjakovu plaketu za ulazak u “Klub 200”, s obzirom na to da je ovaj kuglaš tek drugi igrač Vojvodine koji je upisao više od 200 nastupa za klub. Pre njega je to učinio još jedino Boris Relota.

Kapiten Vojvodine Zdravko Kresović odigrao je najneizvesniji duel na utakmici protiv vidno raspoloženog Dragana Vukelića. Vukelić je igrao gotovo bez greške, pa je Kresović gubio 2:0 posle drugog seta, ali je kapiten novosadskog kluba uspeo da smanji razliku i pred poslednji set okrene čunjeve u svoju korist, gde mu je za igrački poen bilo potrebno osvajanje poslednjeg seta. Međutim, u 120. hicu Vukelić je doneo svojoj ekipi prvi bod.

Od tog momenta sve je krenulo u korist Vojvodine. Čongor Baranj je u meč bez neizvesnosti, protiv Gorana Bukve, doneo Vojvodini prvi igrački poen.

Bogdan Kurjakov i Slobodan Simonović, nakon podele set poena sa svojim protivnicima (2:2, 2:2) i na konto više oborenih čunjeva, upisali su dva nova igračka poena za ekipu i povećali razliku u ekipnim čunjevima, tako da su već nakon drugog bloka u potpunosti rešili pitanje pobednika.

Treći blok u kom su nastupili Saša Juhas i Dragan Gajin samo su potvrdili pobedu Vojvodine. Juhas je poveo sa 3:0, obezbedio igrački poen ekipi set pre kraja nastupa, iako je na kraju imao tri čunja manje od Obradovića, odnosno Stojanovića. Najbolji set dana (172) upisao je Dragan Gajin, koji je Vojvodini doneo igrački poen u duelu protiv Jovana Kerečkog.

Posle sedam kola i pet pobeda Vojvodina deli prvu poziciju sa Spartakom, koji će ugostiti narednog vikenda na Spensu.

Izvor: 021
Foto: Pixabay