Početna Sport Milica Narančić iz Siriga oborila svetski rekord u sklekovima, nagradu namenila deci...

Milica Narančić iz Siriga oborila svetski rekord u sklekovima, nagradu namenila deci oboleloj od raka

0

Najviše sklekova na svetu u minutu među ženama uradila je devojka iz Srbije, tačnije iz bačkog sela Sirig u opštini Temerin, Milica Narančić.

Ona je u decembru prošle godine napravila 61 sklek za 60 sekundi i tako postavila rekord, koji je krajem februara zvanično ušao u Ginisovu knjigu. Milica je, zapravo, oborila rekord koji je dotad iznosio 40 sklekova u minutu, a trajao je sedam godina.

“Sklekovi su moja strast, pa sam se prošlog leta zapitala zašto ih jednom ne bih uradila za Ginisa. Za to postignuće sam se spremala dva meseca”, ispričala je Milica, koja je višestruka bodi-bilding šampionka i fitnes instruktorka.

Za Ginisa je prijavila sklekove na jednoj ruci, sa 35 ponavljanja u minutu, ali pošto je teško da se proceni koliko se to radi pravilno, predložili su joj da pokuša da sruši rekord izvođenjem sklekova sa odbijanjem dlanova od tla.

“Uradila sam to u Novom Sadu, pred komisijom koju su činili višestruki MMA borci Damir Dado Mihailović, Dragutin Jegdić, Nikola Leka i pripadnik Vojske Srbije Goran Rilak”, rekla je Milica, koja ističe da će nagradu uplatiti za pomoć deci oboleloj od raka.

Milica je prvi bodi-bilding nastup imala u 17. godini, kao učenica drugog razreda Gimnazije “Svetozar Marković” u Novom Sadu. Studirala je Fakultet za sport i fizičko vaspitanje (DIF) u Novom Sadu i u 30. godini odlučila da ode u Ameriku, matičnu kuću bodi-bildinga, gde danas živi, vežba i radi kao trener na Menhetnu.

Izvor: nsuzivo.rs
Foto: Ilustracija/Pixabay