Početna Sport Mini rukomet još šest dana na Sajmištu, dvadesetoro dece vežba da postanu...

Mini rukomet još šest dana na Sajmištu, dvadesetoro dece vežba da postanu nove nade ovog sporta

0

Na sportskom centru “Sajmište” održana je promocija mini rukometa za decu od 7 do 12 godina, koju od 16. do 26. avgusta, u sportskoj zoni otvorenih bazena, organizuje Gradski rukometni savez.

Rukomet radi na jačanju svih motoričkih sposobnosti, a lopta je tu da poveća dinamiku i da time deci bude zanimljivije.

Posebno mi je drago zato što se promoviše rukomet koji pokušavamo što više da popularizujemo, gledamo da ga omasovimo i gradimo neke projekte imamo velike ambicije pre svega za razvijanje baze mlađih kategorija u rukometu – istakao je Ognjen Cvetićanin, član Gradskog veća za sport i omladinu, i naglasio da grad podržava ovaj tip akcija i pruža im podršku.

Prisutnima se obratila i predsednica gradskog rukometnog saveza Tanja Medved.

U Novom Sadu imamo RK “Vojvodinu”, imamo klince koji se iz dana u dan priključuju da treniraju. Novi Sad je grad sportova, oduvek je i bio. Projekat ima za cilj da osmisli dobro organizovanim manifestacije kroz koje će decu da privuče da se bave rukometom – rekla je Medved.

Prezentacija mini rukometa je osmišljena za specifičan rad sa decom od 7 do 10 godina. Deca prvo uče da hvataju loptu, prilagođenu njima, a igraju na malom terenu i malim golovima.

Nevena Kašiković, trinaestogodišnja rukometašica iz RK “Vojvodina“, i Mihailo Jorgić, iz RK “Rastimo”, ispričali su svoje priče o počecima svojih rukometnih dana i svima preporučili da krenu na ovaj sport.

Jasna Đukić, predsednica komisije gradskog rukometnog saveza za razvoj mini rukometa i rada sa mlađom kategorijom, objasnila je da mini rukomet radi na jačanju svih motoričkih sposobnosti, a lopta je tu da poveća dinamiku i da time deci bude zanimljivije.

Izvor: nsuzivo.rs
Foto: Pixabay