Početna Sport Nenad Lalatović: Sa navijačima do pobede nad “Borcem”

Nenad Lalatović: Sa navijačima do pobede nad “Borcem”

0

FK Vojvodina Nenad Lalatovic (1)

Fudbalere “Vojvodine” sa dve velike i važne pobede nad “Čukaričkim” (2:1) i “Crvenom zvezdom” (3:1) u Beogradu ponovo figuriraju kao najozbiljniji kandidat za osvajanje četvrtog mesta. Naravno, od prioritetnog je značaja da savladaju “Borca” iz Čačka na “Karađorđu” i da možda već tada proslave ispunjenje cilja.

I dalje je sve u našim rukama, a za mene, kao trenera, najbitnije je to što je ekipa pokazala karakter i dokazala kvalitet u koji ni jednog jedinog trenutka nisam sumnjao. Da smo, a morali smo po svemu, osvojili sva tri boda protiv Voždovca, bilo bi nam još lakše, ali, iskreno, malo je ko očekivao da ćemo u duelima s ‘Čukaričkim’ i ‘Crvenom zvezdom’ biti maksimalni, tako da smo u jednoj utakmici propušteno kasnije nadoknadili. Pred nama je paklena nedelja i priprema utakmice s ‘Borcem’ – rekao je trener Novosađana Nenad Lalatović.

Da li vam prija konstatacija novinara da ‘Vojvodina’ trenutno igra možda i najlepši fudbal u Srbiji?

– Govorio sam i ranije da imamo dobar i kvalitetan tim, a naš jedini problem bio je to što smo se kasno okupili i nismo pripreme prošli u kompletnom sastavu. Znao sam da imamo kvalitetne fudbalere i bilo nam je potrebno da prođe određeno vreme kako bi se oni uigrali. Uz to, sportska sreća često nam nije bila saveznik, pa smo u nekim utakmicama prosto sami sebi davali golove. Igrači su, međutim, ćutali i još jače trenirali i to nam sada donosi rezultate. A oni su takvi da se nalazimo pred ostvarenjem cilja i da ni od koga ne zavisimo na tom putu. Svakom prijaju pohvale i nama da igramo lep fudbal.

U Novi Sad dolazi odlična ekipa “Borca”, rival koji u poslednje vreme ne odgovara Vojvodini?

– Čačani su u ovom trenutku možda i najnezgodniji suparnik za nas, ekipa koja je umela da Vojvodini pomrsi računice. Jesenas sam ja sedeo na njihovoj klupi i tada smo pobedili ‘Vošu’ sa 4:2, a onda su nam, našom greškom, u Novom Sadu izvukli remi, golom u 93. minutu. Imaju odlične igrače, a istakao bih Novosađane u njihovim redovima – Zeca, Vujakliju, Tanasina i golmana Bajića, kao i odličnog Zorića. Igraju veoma dobro, o čemu najbolje govore njihovi rezultati. S druge strane, pokazali smo da raspolažemo odličnim kvalitetom i nadam se da će tribine stadiona ‘Karađorđe’ biti ispunjene i da će gledaoci doći u velikom broju da podrže momke koji sada nose dres ‘Vojvodine’. Oni su to zaslužili, a verujem i da će navijači imati priliku da prate zanimljivu i za nas dosta tešku utakmicu.

U utakmici s Crvenom zvezdom žuti karton dobio je štoper Lazar Rosić, pa u duelu s Borcem neće imati pravo nastupa. U ekipu se vraća Radovan Pankov koji je odradio kaznu zbog kartona.

Očekuje se da će se od lakših povreda potpuno oporaviti Mićić i Antić, a golman Nikola Perić počeo je da trenira s ekipom, pa će i on biti u konkurenciji za sastav. To znači da će Lalatović, s izuzetkom Rosića, moći da računa na sve prvotimce za utakmicu s Čačanima.

Izvor: Dnevnik
Foto: Jelena Grlić/FK Vojvodina/Facebook