Početna Sport Njegoš Petrović novi fudbaler Vojvodine

Njegoš Petrović novi fudbaler Vojvodine

0

Nekadašnji mladi reprezentativac Srbije Njegoš Petrović novi je fudbaler Vojvodine, saznaje Tanjug.

Rukovodstvo Novosađana na čelu sa Dragoljub Zbiljićem postiglo je dogovor sa španskom Granadom da Petrović dođe na pozajmicu do kraja sezone, uz otkupnu klauzulu, koju će izvesno iskoristiti.

Za Petrovićeve usluge zainteresovani su bili i Burgos i Elče.

Vezni 24-godišnji fudbaler karijeru je počeo u Radu, a potom je igrao za Crvenu zvezdu, sa kojom je osvojio dve titule i Kup.

On je treće pojačanje Vojvodine u zimskom prelaznom roku, nakon Dragana Rosića i Vukana Savićevića.

Petrović: Nadam se da će moje iskustvo pomoći Vojvodini u ostvarivanju ciljeva

Novi fudbaler Vojvodine Njegoš Petrović izjavio je za Tanjug da se nada da će njegovo iskustvo iz španskog fudbala pomoći Vojvodini da ostvari zacrtane ciljeve.

“Nisam pratio domaću ligu, ali mislim da je napredovala od kada sam otišao. Ove sezone su četiri kuba igrala evropska takmičenja, što pokazuje da se pomak desio. Što se Vojvodine tiče, ciljevi su da probamo da uzmemo treće mesto i da probamo da osvojimo Kup. Ono što mogu da donesem ekipi, sigurno je iskustvo iz Španije. Nadam se da ću moje iskustvo pomoći ekipi i da će se ciljevi ostvariti”, istakao je Petrović.

Dodaje da je pred početak sezone imao ponudu da ode za Englesku, ali da do realizacije posla nije došlo.

“Prva sezona u Španiji mi je najviše donela, najviše sam tada napredovao. Prva liga me je prijatno iznenadila. Osećao sam se kako sam želeo da se osećam tada. Uspeli smo odmah da se vratimo u La ligu i to je jedno značajno iskustvo. Radio sam sa ozbiljnim trenerima i igračima, što mi je mnogo značilo. Od početka ove sezone se pričalo da li ću ostati. Imao sam ponudu da idem za Englesku, za Norič, i klub me nije pustio. Dato mi je obećanje da ću igrati. Ali kada na 19 utakmica ostvariš jednu pobedu kao tim, osetiš da je vreme za promenu sredine”, zaključio je Petrović.

Izvor: rtv.rs, tanjug.rs
Foto: Ilustracija/Pixabay