Početna Sport Novosađani odbranili zlato u tekbolu za Srbiju: Pobedili Brazil, pa Mađarsku

Novosađani odbranili zlato u tekbolu za Srbiju: Pobedili Brazil, pa Mađarsku

0

Po drugi put za redom tim iz Novog Sada osvojio je zlato na Svetskom prvenstvu u tekbolu.

Šampionski pehar u muškoj dubl konkurenciji odneli su takmičari Nikola Mitro i Bogdan Marojević.

Srpski šampionski tandem u muškoj dubl kategoriji nizao je danima pobedu za pobedom, da bi potom u petak u četvrtfinalu savladali Dansku sa 2:0, a onda istim rezultatom u polufinalu i ekipu Brazila. U finalu su pobedili ekipu Mađarske.

Sa protivničke strane stola bio je ponovo Adam Blažović koji je prošle godine sa Čabom Banjikom na Svetskom tekbol prvenstvu u mestu Gljivice u Poljskoj, bezuspešno pokušao da ih savlada upolufinalu.

Ove godine Adam Blažović je sada sa partnerom Adamom Bakom stigao do finala i pokušao je da od Mitra i Marojevića preuzme svetski tron.

U sjajnoj kondiciji, sa bronzom osvojenom u singl kategoriji, Blažović je sa Bakom pokazao zavidnu veštinu i strast prema igri, ali su naši takmičari bili nenadmašni. Prvi set su dobili sa 12:9, drugi izgubili sa 11:12, a onda je usledio i treći, odlučujući, u kojem je napetost bila na vrhuncu i koji su završili sa 14:12

Na prvenstvu održanom u Nirnbergu takmičari su se nadmetali u muškoj i ženskoj singl, muškoj i ženskoj dubl i miks dubl kategoriji.

U zaista žestokoj konkurenciji ove godine, Bogdan Marojević i Maja Umićević u singl, kao i Dunja Dragičević i Anastasija Lemajić u kategoriji ženski dubl, ostali su bez konkretnijeg rezultata, ali je Nikola Mitro, sa svojom partnerkom Majom Umićević stigao i do četvrtog mesta u kategoriji miks-dubl.

Organizator prvenstva je Međunarodna tekbol federacija (FITEQ), u čijem članstvu je više od 140 nacionalnih tekbol saveza među kojima je i SRBTEQ.

SRBTEQ je kao i prošli put obezbedio prostor i uslove za pripremu i odlazak naših takmičara i takmičarki na Svetsko prvenstvo.

Izvor: 021.rs
Foto: SRBTEQ Media team