Početna Sport Novosađanke direktno u top 12 Lige šampiona

Novosađanke direktno u top 12 Lige šampiona

0

Stonoteniserke Novog Sada, usled odustajanja Berlina, direktno su kvalifikovane za Top 12 fazu Lige šampiona pošto su postavljene za osmog nosioca. To znači da je obezbedjeno minimum 6 utakmica u Evropi, od čega četiri u grupnoj fazi.

Žrebom u Poljskoj, Novi Sad je dobio prvog rivala u okviru A grupe. To je aktuelni prvak Evrope, poljski Tarnobrzeg, koji je upravo srpskog šampiona eliminisao prošle sezone u četvrt-finalu. Treći član grupe biće jedna od četiri najbolje plasiranih ekipa iz prve faze, krajem septembra. Srpski šampion će Top 12 fazu započeti sa dva gostovanja u prvoj polovini oktobra, dok će dva meča kod kuće odigrati u periodu od 21. do 26. novembra.

“Dobili smo najtežeg mogućeg rivala. Svi smo videli snagu Tarnobrzega prošle sezone. Videćemo ko će nam doći iz prve faze, a sigurno možemo da se nosimo sa svima. Dokaz našeg kontuiranog kvaliteta u Evropi jeste direktno učešće u Top 12 fazi na šta smo posebno ponosni”, istakao je trener Slobodan Stojanov.

Novi Sad će novo 1/4 finale Lige šampiona napasti sa Azijatkinjama.

“Nadam se da će bar na dva meča doći pojačanje iz Koreje, nekadašnja reprezentativka i 62. igračica sveta, Jo Čong. Osim nje planiramo da na 30 dana u naš trenažni rad dovedemo manje poznatu 19 godišnju Kineskinju Ksiju koja bi u Novi Sad došla sa svojim trenerom. Mi uvek gledamo da dovodjenje bilo kog inostranog igrača bude u funkciji ulaganja u naše”, zaključio je Stojanov.

Izvor: rtv.rs/Dan Fracile
Foto: Ilustracija/Pixabay