Početna Sport Odbojkaši Vojvodine preko Spartaka do finala domaćeg prvenstva

Odbojkaši Vojvodine preko Spartaka do finala domaćeg prvenstva

0

Sjajan ambijent koji su priredili ljubitelji oba tima pratio je dobru i zanimljivu partiju lanjskih finalista u kojoj se bolje snašla ekipa Vojvodine, pobedivši 3:2 za finale protiv Partizana.

U prvom setu viđena je izjednačena borba u kojoj je Spartak na polovini imao prednost od tri poena (15:12) a u završnici na razliku i tri set lopte. Vojvodina je pak svoju treću iskoristila za 30:28 i vođstvo od 1:0 u setovima.

Kao i u drugom meču serije, koji je odigran pre tri dana u Subotici, u drugom setu je usledila apsolutna dominacija šampiona koji brzo stiče nedostižnu prednost pa ga lako dobija 25:15.

Spartak je u nastavku pokazao i dokazao da je apsolutno opravdano u borbi za finale. Od starta seta je vodio i strpljivo pravio razliku za konačnih 25:18.

U četvrtom setu Subotičani su ponovo bolji na startu pa vode i +4 (16:12). Vojvodina to stiže, a u neizvesnoj završnici, u kojoj se ponovo igralo na razliku, Spartak koristi prvu set loptu i odvodi meč u taj brejk.

Bez napetosti nije bilo ni u odlučujućem setu, a posle velike, izjednačene borbe na kraju, opet na razliku, (18:16) slavi Vojvodina za sedmo finale u nizu.

Vojvodina će biti domaćin u prvom meču finala protiv Partizana u sredu, 19. aprila. Finalna serija se igra na tri dobijena meča.

Izvor: RTV.rs/Boris Zelenbaba
Foto: OK Vojvodina