Početna Sport Odbojkaši Vojvodine preko Zvezde do polufinala plej-ofa

Odbojkaši Vojvodine preko Zvezde do polufinala plej-ofa

0

Odbojkaši Vojvodine plasirali su se u polufinale plej-ofa pošto su i u drugoj utakmici četvrtfinala bili bolji od Crvene zvezde.

Novosađani su beogradskog protivnika savladali u Sportskom centru Voždovac rezultatom 3:1.

Puleni trenera Slobodana Boškana odmah su nametnuli ritam, poveli su 5:3, a posle odlične odbrane siguran je u kontranapadu bio Aleksandar Blagojević za 6:3. Na tehničkom tajm-autu imala je Vojvodina prednost od četiri poena (12:8). U drugom delu prvog seta nakon simultanke sa servis linije Blagojevića gosti su poveli 20:11 i to je bio siguran put ka rutinskoj završnici i vođstvu u ovom meču od 1:0.

Dobar servis vratio je Crvenu zvezdu u život u drugom periodu, a odličan je bio Dodić. Vođstvu domaćina takođe je kumovao i nešto lošiji prijem Vojvodine, kao i veći broj grešaka.

Prednost Crvene zvezde od tri i četiri poena gosti su u nekoliko navrata uspeli da smanje, ali se domaći tim tada već potpuno razigrao, bez pritiska i sa puno motiva grabio je ka osvajanju seta. Ipak, ulazak dizača Luke Čubrila promenio je i smirio igru Novosađana, a u finišu je i taktičkim servisom poremetio je domaćina, te omogućio svom timu da napravi seriju 5:0 i od 20:24 stigne do set lopte (25:24).

Usledio je pravi maraton, oba tima imala su izgledne šanse, ali su greške u momentima kada je mogla da reši ovaj period, Vojvodini bile najveća prepreka. Crvena zvezda je iskoristila svoju priliku i izjednačila rezultat u ovoj utakmici na 1:1.

Odlučio je strateg Slobodan Boškan da ostavi u igri Čubrila u trećem setu. Vojvodina je došla ponovo na svoje i vodila tokom celog perioda. Smanjili su Novosađani greške, igrali angažovanije, mirnije i preciznije. Imali su gosti po dva i tri poena viška, ali je domaćin uspeo u završnici da izjednači na 19:19. No, nije dala Vojvodina da je to poremeti, stigla je ponovo do dva poena prednosti, a sjajan servis Bajandića doneo je i 22:19. U samoj završnici odličan je sa servis linije bio i Buša za 24:20, da bi posle toga precizan u kontranapadu bio Perić za 25:20 i vođstvo u meču od 2:1.

Ovakav razvoj događaja na terenu čini se da je demotivisao igrače Crvene zvezde, dok je Vojvodina ponovo bila u elementu, igrala punom snagom, konkretno i sigurno. Brzo su kapiten Simić i saigrači stigli do visokih sedam poena prednosti (11:4), što je slutilo, a kasnije i donelo rutinsku završnicu branioca titule, za konačnu pobedu od 3:1.

Vojvodina će u polufinalu igrati protiv Radničkog.

Izvor: 021
Foto: Pixabay