Početna Sport Održan 29. Novosadski polumaraton

Održan 29. Novosadski polumaraton

0

Više od hiljadu trkača svih generacija učestvovalo je na 29. Novosadskom polumaratonu, koji je tradicionalno startovao sa Trga slobode.

Pored glavne trke, dužine 21 kilometar, takmičari su se oprobati i u trkama na 10, odnosno pet kilometara. Učesnici su na raspolaganju imali i štafetni polumaraton, trku zadovoljstva, frtaljmaraton, sportski program za bebe, predškolce, osnovce i srednjoškolce, a ove godine prvi put je organizovana i trka dece sa autizmom.

U glavnoj trci, u muškoj konkurenciji prvo mesto osvojio je Milan Petrović, drugi je bio Strahinja Strelić, dok je treće mesto pripalo Nemanji Mikavici. U ženskoj konkurenciji prvo mesto osvojila je Vanja Vlaović, drugo Jelena Sarić, a treće Aleksandra Burkanović.

Dužina staze u trčanju-šetnji za srednjoškolce iznosila je 1.200 metara, stariji osnovci od petog do osmog razreda učestvovali su u trci-šetnji na 1.000 metara, dok je staza za mlađe osnovce od prvog do četvrtog razreda bila dužine 400 metara. Poletarac trčanje-šetnja dužine 200 metara bilo je rezervisano za mališane predškolce, a bebe su učestvovale u puzećoj trci na 4,195 metara.

Izvor: novisad.com
Foto: Pixabay