Početna Sport Oni su srpski gladijatori: Čak 13 Novosađana na Olimpijskim igrama u timu...

Oni su srpski gladijatori: Čak 13 Novosađana na Olimpijskim igrama u timu Srbije

0

U timu Srbije, među najboljih 86 sportista koji idu na Olimpijske igre u Tokiju, nalazi se čak 13 Novosađana. Među sportistima koji su dobili priliku da ostvare svoj san je Strahinja Stefanović, 23-godišnji kajakaš, koji je na Svetskom prvenstvu 2019. godine u Segedinu osvojio srebrnu medalju i sebi obezbedio put u Japan.

Ostajemo na Dunavu, jer kajakašica Milica Novaković, izborila je put na Daleki istok sa četvrtim mestom na Svetskom prvenstvu 2019. godine. Najmlađa Novosađanka koja će Srbiju predstavljati na Olimpijskim igrama je 21-godišnja Marica Perišić, zlatna na Šampionatu Evrope u Poreču.

LAVOVI IZ BAZENA

Vaterpolisti, braća Duško i Gojko Pijetlović, predstavljaće reprezentaciju na OI. Gojko Pijetlović osvojio je na igrama u Londonu 2012. godine bronzanu medalju, a 2016. godine srpskom vaterpolu doneo je zlatno odličje iz Rija. Duško Pijetlović bio je bronzan na Olimpijskim igrama 2008. godine. Branislav Mitrović, koji je svoju karijeru započeo u “Vojvodini”, braniće gol srpske reprezentacije, nakon što je svojom požrtvovanošću to radio i pre pet godina u Riju.

IZ VEGASA U TOKIO

Novosađanin sa adresom u Las Vegasu, Vuk Čelić, biće jedan od plivača Srbije. Čeliću ovo nije prvo učestvovanje na OI, jer je 2014. godine osvojio 12. mesto na Olimpijskim igrama mladih u Nankingu, Kini. Od jeseni prošle godine takmiči se za plivačku sekciju Univerziteta Nevada u Las Vegasu.

Najmlađa Novosađanka koja će Srbiju predstavljati na Olimpijskim igrama je 21-godišnja Marica Perišić, zlatna na Šampionatu Evrope u Poreču.

Prvi put na Olimpijskim igrama biće odigrane utakmice basketa 3×3, gde su naši basketaši glavni favoriti za zlatno odličje. Ekipu predvodi Novosađanin Dušan Domović Bulut, trenutno prvi rangiran na svetskoj lestvici. U ekipi su još dva sugrađanina, Marko Savić i Limanac Mihailo Savić.

KOŠARKAŠKA NADA

Evropom suvereno vladaju i košarkašice Srbije. Među izabranicama Marine Maljković našla se i sugrađanka Maja Škorić.

Stvarno sam ponosna što sam građanin ovog grada i što sam donela svoju zlatnu medalju da obasjam ovaj naš divan grad, ako ne i najlepši grad u Srbiji. Sledi nam Olimpijada, ne bih ništa obećavala, ali sigurno da ćemo dati sve od sebe da donesemo još jednu medalju, kojim god sjajem budem sjajila – istakla je Škorić kada se nakon osvojenog prvenstva vratila u Novi Sad.

Velika Ivana Španović uveliko vežba u Španiji za Olimpijske igre, gde će se truditi da obori svoj rekord iz Rija, kada je skočila 7,08 metara i bila bronzana.

Izvor: Nsuzivo.rs
Foto: Pixabay