Početna Sport Peti međunarodni turnir u boksu “Nevidljivi heroji”

Peti međunarodni turnir u boksu “Nevidljivi heroji”

0

U subotu i nedelju, 4. i 5. novembra, u Novom Sadu će biti održan peti po redu Međunarodni turnir u boksu “Nevidljivi heroji” posvećen našim palim borcima na ratištima bivše države Jugoslavije. Po broju zemalja učesnica ovogodišnji turnir je potpuno prevazišao sve prethodne jer će u nadmetanju za trofej učestvovati bokseri iz devet zemalja. Osim naših, dolazak u “Srpsku Atinu” potvrdili su i bokseri iz Poljske, Irske, Slovačke, Češke, Slovenije, Crne Gore, Grčke i sa Kipra.

“Kao i prethodnih godina, novosadska publika će uživati ne samo u zanimljivim okršajima naših i stranih boksera, već i u specijalnom ambijentu koji pripremamo i za ovogodišnji turnir, a sastoji se od specijalnih vizuelnih efekata i prigodnog programa iz bogatog muzičkog nasleđa našeg naroda. I ove godine imali smo potpunu finansijsku podršku Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu i Gradskog veća pa smo sve naše resurse Bokserskog kluba ‘Patriote’ i ‘Vojvođanskog bokserskog saveza’ usredsredili na što bolju tehničku organizaciju ovog, sada možemo reći, prestižnog međunarodnog bokserskog turnira u Novom Sadu”, kaže Miodrag Smiljanić, predsednik Bokserskog kluba “Patriote”, tehnički organizator i osnivač turnira “Nevidljivi heroji”.

Više od stotinu boksera u svim uzrasnim kategorijama takmičiće se dva dana.

U subotu, 4. novembra, od 14 časova na programu su kvalifikacioni mečevi, dok su nadmetanja za odličja zakazana za nedelju, 5. novembar, od 16 časova u popularnom holu novosadskog SPENS-a.

Izvor: rtv.rs/Ljubenko Zvizdić
Foto: BK patriote