Početna Sport Pobeda Vojvodine posle dosta napora

Pobeda Vojvodine posle dosta napora

0

Novosadski košarkaški su u 15. kolu Košarkaške lige Srbije savladali Slogu sa 80:67, dosta teže nego što bi se po rezultatu moglo očekivati.

Po četvrtinama rezultat je glasio 27:23, 24:12, 13:16, 16:16. Vidi se da su domaćini odlučujuću prednost stekli u drugoj deonici, međutim u poslednje dve četvrtine gosti su više puta razliku smanjivali na pet ili šest poena i sve do nekoliko minuta pred kraj uporno pokušavali da preokrenu tok meča.

U prvoj deonici obe ekipe su manje pažnje poklanjali odbrani, te je postignuto poviše koševa. No, u drugih deset minuta trener Vojvodine Miloš Isakov Kovačević igra sa defanzivnim postavama, pojačava skok igru i na poluvreme se otišlo sa 16 poena u korist “crveno- belih”. Savić je bio raspoložen u šutu.

Dalje sledi ustaljeni scenario. Vojvodina pada u igri, snažni centri Kraljevčana Matović i Simeunović dolaze do punog izražaja. Zbirno su dali 43 poena, dve trećine gostujućeg učinka. Tokom četvrte četvrtine Sloga dodatno pritiska i smanjuje rezultat na pet poena. No, iskusniji Novosađani uspevaju da nekoliko puta uzastopno pogode i odlepe se na 76:62, čime je ovaj susret, za koji se može reći da je prošao u nadmetaju centara dve momčadi, uveden u miran finiš.

Pored Savića, u redovima domaćina povremeno su se isticali Banjac i Ivošev, dok je ekipa Sloge ostavila bolji utisak nego što pokazuje četrnaesta pozicija na tabeli koju zauzimaju.

Sledi praznična pauza, drugi deo šampionata počinje 8. januara, kada je u Subotici na programu vojvođanski derbi Spartak – Vojvodina.

Izvor: 021.rs
Foto: KK Vojvodina