Početna Sport Počinje “Kup Telepa” u Novom Sadu

Počinje “Kup Telepa” u Novom Sadu

0

Tradicionalni turnir u malom fubalu – “Kup Telepa” održava se desetu godinu zaredom i ima za cilj promociju cvog kraja i prikupljanje pomoći najugroženijima. Ovogodišnje izdanje turnira počinje danas, 3. januara, u sportskoj sali OŠ “Jožef Atila” na Telepu.

Ove godine pomoć će ići malom komšiji, osmogodišnjem Luki Jovanoviću koji vodi hrabru bitku za svoje zdravlje. Boluje od cerebralne paralize, ima i ugrađen sant u glavi zbog hidrocefalusa, i ugrađen kohlearni implant zbog teškog oštećenja sluha, govor nije razvijen.

Terapije su izuzetno skupe, a sredstva se trenutno prikupljaju za Tobi komunikator pomoću kog bi Luki bila omogućena komunikacija.

Sav prihod prikupljen dobrovoljnim prilozima namenjen je malom Luki. Kutija će se nalaziti na ulazu u salu, a od ove godine kutije za pomoć biće postavljene na još nekim mestima.

Dobrovoljne priloge moguće je ostaviti u kutijama u sledećim objektima:

– Sala OŠ “Jožef Atila” -Kup Telepa
– “Pikante” restoran
– “Roseto kafe” restoran
– “Livorno” picerija
– NS Gym
– Ozi teretana
– Sinerdži trening centar
– Pekara “Sajam” Vršačka
– Picerija “Tigar”
– “Kod Brke” restoran bar
– Minakva fitnes
– “Obelix” roštiljnica
– Kafe “Priča”

Svi koji budu želeli da se priključe akciji prikupljanja pomoći mogu nam se javiti i kutije će biti dostavljene na željenu lokaciju.

Ideja je da i ova akcija bude tradicionalna i da se proširi na sve ugostiteljske, sportske, poslovne i druge objekte koji se nalaze na Telepu i da traje dok se igra “Kup Telepa”.

Program turnira počinje:

– 3. januar od 13.00 časova
– 4. januar od 15.00 časova
– 5. januar od 17.00 časova

Učestvovaće 32 ekipe iako je interesovanje kao i do sada daleko veće. Ovo će biti prvi događaj u sali koja je renovirana posle superćelijskih oluja koje su nanele ogromnu materijalnu štetu i potpuno uništile krov.

Sve informacije možete pronaći na Fejsbuk stranici Kup Telepa Zvanična Stranica.

Izvor: gradskeinfo.rs
Foto: PrtSc/Facebook/Kup Telepa Zvanična Stranica