Početna Sport Pokrajina finansira izgradnju teretane na otvorenom u Karlovcima

Pokrajina finansira izgradnju teretane na otvorenom u Karlovcima

0

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta posetio je u četvrtak Sremske Karlovce, gde će u Dvorskoj bašti biti izgrađena teretana na otvorenom. Izgradnju teretane će, sa 1,9 miliona dinara, u potpunosti finansirati Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu.

Basta je ovom prilikom naglasio da je ulaganje u sportsku infrastrukturu u AP Vojvodini jedan od prioriteta resornog sekretarijata.

Opština Sremski Karlovci konkurisala je za sredstva za izgradnju teretane na otvorenom, gde će mladi Karlovčani moći da vežbaju i kvalitetno provode vreme u lepom ambijentu – kazao je Basta.

On je dodao da je sa opštinskim rukovodstvom razgovarao o daljem ulaganju u sportsku infrastrukturu, podršci mladima i kancelariji za mlade.

U narednom periodu nas očekuje mnogo posla, a Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu sigurno će biti dobar partner Sremskim Karlovcima u relizaciji kvalitetnih projekata – naglasio je Basta.

Predsednik Opštine Sremski Karlovci Aleksandar Saša Stojkečić zahvalio je na podršci za izgradnju teretane, koja će biti u okviru postojećeg sportskog kompleksa. On je dodao da će za nekoliko meseci deca i mladi iz Sremskih Karlovaca dobiti mesto gde će moći da vežbaju i da se druže.

Teretana na otvorenom imaće površinu od 80 kvadratnih metara, a na tartan podlozi biće postavljene tri multifunkcionalne fitnes sprave.

Poseti Sremskim Karlovcima prisustvovao je i državni sekretar u Ministarstvu omladine i sporta Milan Savić.

Izvor: Dnevnik.rs
Foto: Pokrajinska vlada