Početna Sport Posetite sutra finalni Master turnir u golfu

Posetite sutra finalni Master turnir u golfu

0

Golfer_swing

U “Golf centru” u Žablju će se ove nedelje, 6. septembra odigrati finalni Masters turnir u golfu. Posetioci će u “Golf centru” imati priliku da gledaju 36 najboljih golfera u Srbiji, a ulaz je besplatan.
Organizator se potrudio da u toku takmičenja organizuje i “Golf Demo dan” i tada će i građani moći da se oprobaju u ovom “belom sportu” uz pomoć instruktora, takođe besplatno.
S obirom na to da turnir traje od 10 do 16.30h, gledaocima će biti na raspolaganju restoran koji je u okviru ovog golf kompleksa, a gde će moći da se osveže i prezalogaje.

Golf od 2016. olimpijski sport

Letnja liga “Summer Tournaments” održava se već šestu godinu za redom. Na turnirima koji su se tradicionalno igrali u julu i avgustu učestvovalo je 50 takmičara, a nakon ligaškog dela 36 golfera obezbedilo je plasman na finalni Masters u Žablju.

To je jedan od najznačajnijih dogadaja kod nas, tako da će turnir biti izuzetno takmičarski interesantan. Pripremili smo i za posetioce interesantna događanja, pre svega “Golf Demo dan” koji je besplatan za sve goste. Zato pozivam sve ljubitelje sporta da dođu i da provere zašto je golf najmasovniji individualni sport na svetu i zašto je toliko popularan“, rekao je za 021 predsednik “Golf centra” Saša Jokić.

Olimpijski komitet Srbije, Golf asocijacija Srbije i Golf Centar za cilj imaju promociju golfa jer će u Brazilu 2016. godine na Olimpijskim igrama ovaj sport ponovo biti među olimpijskim sportovima, prvi put posle 112 godina. Jokić napominje da nedeljni Masters 2015 nije kvalifikacioni turnir za Olimpijadu u Riju, ali s ponosom ističe mlade talente ovog sporta koji bi jednog dana mogli da predstavljaju našu zemlju na najznačajnijim sportskim manifestacijama.

Juniori golf kluba “Centar” su ove sezone postigli zaista zapažene rezultate. Na prvenstvu Srbije je naš junior Puniša Plazina u kategoriji do 18 godina osvojio prvo mesto u nacionalnoj i internacionalnoj kategoriji, a isto je učinila i Tamara Palkovljević kod juniorki. Jelena Lainović je bila druga u kategoriji do 16 godina i ti rezultati pokazuju da se u klubu radi kvalitetno. S druge strane, Marko Jokić je na ” Lee Westwood” turniru u Mađarskoj ove godine osvojio prvo mestu u kategoriji do 16 godina, tako da su počeli da stižu i neki rezultati na internacionalnom nivou“, navodi Jokić.

Na Mastersu će takmičari biti raspoređeni u četiri kategorije: seniori u A i B kategoriji, seniorke i juniori. Igraće se na 18 rupa, ali dvokružno, pošto tereni “Golf centra” imaju 9 rupa.
“Golf centar” se nalazi na Zrenjaninskom putu kod Žablja i udaljen je svega 35 km od Novog Sada.

Program:

10:00 Početak turnira
14:00 Golf Demo Dan
16:30 Završetak turnira
17:00 Proglašenje pobednika

Autor: 0021.rs