Početna Sport Sadašnji i bivši odbojkaši Vojvodine dominiraju u reprezentaciji Srbije

Sadašnji i bivši odbojkaši Vojvodine dominiraju u reprezentaciji Srbije

0

Na spisku selektora odbojkaške reprezentacije Srbije Slobodana Kovača našlo se sedam prvotimaca “Vojvodine”, aktuelnog prvaka države.

Prvaci Evrope počinju sa treninzima u ponedeljak, 1. juna. Kovač je na svoj spisak uvrstio 32 igrača, a najviše njih dolazi upravo iz novosadskog tima.

Od “Vošinih” igrača u reprezentaciju su pozvani tehničar Vuk Todorović, korektor Boris Buša, libero Stefan Negić, blokeri Nemanja Mašulović i Stevan Simić, kao i primači Pavle Perić i David Mehić.

Međutim, na spisku Slobodana Kovača nalaze se i bivši igrači “Vojvodine” poput Marka Podraščanina, Nikole Jovovića, Mirana Kujundžića, Dražena Luburića, Božidara Vučićevića, Nikole Pekovića, Milorada Kapura i Marka Ivovića.

Gotovo polovina igrača koji su pozvani na treninge sa reprezentacijom nastupaju ili su u nekom momentu nastupali u dresu novosadskog tima.

To da je “Vojvodina” tim sa najviše igrača koji su pozvani u reprezentaciju ne čudi s obzirom na to da crveno-beli dominiraju domaćom odbojkom, osvojivši ove sezone četvrti put zaredom titulu državnog prvaka.

U sezoni, koja je prekinuta zbog globalne pandemije, “Vojvodina” je upisala tripl krunu, osvojivši prvenstvo, Kup i Superkup. Osim toga, igrali su i u Ligi šampiona.

Izvor: 021
Foto: OK Vojvodina