Početna Sport Snoubord takmičenje u petak i subotu na platou Spensa

Snoubord takmičenje u petak i subotu na platou Spensa

0

Snoubord takmičenje u gradskim uslovima biće po treći put održano u petak i subotu, 22. i 23. decembra, na platou Spensa.

Uz učešće više od 40 profesionalnih sportista iz devet zemalja istočne i jugoistočne Evrope, posetioci će uživati u atraktivnom sportskom programu. Prethodna dva događaja privukla su više od 4.500 posetilaca, a organizitori najavljuju brojne nove sadržaje.

U petak, 22. decembra, takmičiće se najistaknutiji skijaši i borderi iz istočne Evrope i regiona. Prijave za CityJam takmičenje su i dalje u toku na sajtu www.arsf.rs. Program počinje u 17 časova, kvalifikacijama, dok će takmičenje trajati od 19 do 20.30h. Od 21 čas, nakon proglašenja pobednika, posetioci će imati priliku da nastave sa zabavom na žurci koja će trajati do ponoći.

Na platou će biti postavljeno “Zimsko selo” za različite ekstremne sportove prilagođene za sve uzraste. Zimsko selo imaće adrenalin poligone, stenu za penjanje, zip line, zonu za ATB (mountain boarding), a svi ljubitelji MTB (mountain biking) će moći da uživaju u revijalnoj XC Eliminator trci koja će se delom odvijati unutar Spensa i organizuje se u saradnji sa NBK InvictaBike. Biće postavljeni i štandovi sa gurmanskim specijalitetima, kuvanim vinom i čajem. U saradnji sa artSCAPE, plato će obogatiti i kretivni proizvođači dizajnerskog nakita i drugih rukotvorina.

U sklopu CityJama biće organizovana i razmena ski opreme u zapadnom holu Spensa.

U subotu, 23. decembra, biće održana prva CityJam Bike trka u zatvorenom prostoru na Spensu. Staza je osmišljena za sve ekstremne vozače bicikla, a pravo učešća imaju svi punoletni vozači, maloletni vozači sa važećom licencom, kao i maloletni vozači uz saglasnost roditelja/staratelja.

Na stazi koju su dan pre koristili borderi, u subotu će se skijati i sankati deca, kada je organizovano takmičenje u skijanju za najmlađe. Mališane očekuju i različite radionice, uz animatore i članove ski i snoubord klubova.

AvalanchRiskCityJam organizuje udruženje Friška gora. Više informacija možete pronaći na sajtu www.arsf.rs/city-jam, kao i na facebook stranici www.facebook.com/AvalancheRisk.

Izvor: 021.rs
Foto: Promo