Početna Sport Spartak šokirao Vojvodinu u Novom Sadu

Spartak šokirao Vojvodinu u Novom Sadu

0

Sjajan meč lanjskih finalista doneo je publici zanimljivu predstavu i neizvesnu završnicu u kojoj je, nakon pet setova, slavila ekipa Spartaka koja je obezbedila velku prednost pred revanš u Subotici. Vojvodina – Spartak 2:3 ( 25:16, 19:25, 26:24, 21:25, 12 :15).

Prvi set nije doneo neizvesnost, a domaći tim ga je bez većih problema osvojio dopustivši protivniku da upiše 16 poena.

Subotičani su odgovorili u nastavku pa su na pola seta imali i + 5 na 14:9. Pritisak Vojvodine, koji je usledio, nije dao rezultat pa je Spartak stigao do 25:19 za 1:1 u setovima.

U narednom Vojvodina brzo stize do +5, (9:4), protivnik konstantno pritiska pa stiže i do izjednačenja na 24:24, ali domaći ipak dobijaju set ( 26:24) za novo vođstvo.

Da je potpuno zasluženo u polufinalu u kojem traži maksimum, Spartak je pokazao u četvrtom setu. Vodio je od starta, odoleo pritisku protivnika i uz 25:21 uveo meč u taj brejk.

U njemu je ponovo viđena velika borba u kojoj se bolje snašla ekipa Spartaka, dobivši ga 15:12, za set, meč i vođstvo u seriji.

Polufinale se seli u Suboticu gde će u ponedeljak biti odigran drugi meč. U finale će ekipa koja pobedi dva puta, a u borbi za titulu će igrati sa boljim iz duela Partizana i Radničkog. Titulu i ove godine brani Vojvodina.

Izvor: RTV.rs/Boris Zelenbaba
Foto: OK Vojvodina