Početna Sport Srbija osvojila zlato na Svetskom tekbol prvenstvu!

Srbija osvojila zlato na Svetskom tekbol prvenstvu!

0

Srbija ponovo ima razloga da slavi! Srbija je osvojila svetsko zlato!

Srpski takmičari Nikola Mitro i Bogdan Marojević osvojili su prvo mesto u muškoj dubl kategoriji na Svetskom tekbol prvenstvu u mestu Gljivice u Poljskoj!

Marojević i Mitro su najpre popodne savladali dosadašnje svetske prvake, mađarske takmičare Čabu Banjika i Adama Blažovića sa 2:1 (12:4, 8:12 i 12:9), a zatim sinoć u zlatnom, finalnom  meču i ekipu Rumunije u sastavu Apor Đorđideaka i Iliješ Sabolč sa 2:1 (12:7, 9:12 i 12:3).

Atmosfera u jednoj od najvećih sportskih arena u Poljskoj bila je užarena prethodnih dana, a pogotovo tokom jučerašnjih spektakularnih mečeva.

Najpre, mađarski takmičari su sjajno igrali i dostojno branili poziciju svetskih prvaka 2019, ali su Marojević i Mitro uspeli da ih ponovo savladaju, kao što su to učinili i na turnirima u septembru i novembru u Italiji i Poljskoj u okviru European teqball tour.

Nakon toga je usledio sinoćni meč sa ekipom Rumunije, koji je bio više od igre. Bio je to pravi praznik tekbola!

Srpskom timu su tokom četiri dana u Gljivicama podršku pružali  sportski direktor i predsednik Srpskog saveza za sportsku rekreaciju i teqball (SRBTEQ) Stevan Popov i Ognjen Paripović, koji sinoć nisu krili oduševljenje.

– Srbija ima svetske prvake! Ovo je veliki uspeh za srpski sport, kratko je sinoć ocenio Paripović, dok je sportski direktor SRBTEQ-a Stevan Popov našim takmičarima uneo zastavu u teren.

Organizator prvenstva je Međunarodna tekbol federacija (FITEQ), čiji je SRBTEQ član, a takmičari i takmičarke su se od 8. do 11. decembra nadmetali u muškoj i ženskoj singl, muškoj i ženskoj dubl i miks-dubl kategoriji.

Srpski tim u sastavu Bogdan Marojević, Nikola Mitro i Maja Umićević je u prethodna četiri dana nastupao u još dve kategorije. U kategoriji singl, Bogdan Marojević nije upeo da se plasira u polufinale, dok su Mitro i Umićević poraženi u četvrtfinalu u kategoriji miks dubl.

Podsetimo, za čast da Srbiju u nacionalnom dresu predstavljaju na najprestižnijem i najvećem tekbol događaju, Marojević, Mitro i Umićević izborili su se tokom dvodnevnih turnira u tržnim centrima “Promenada” u Novom Sadu i “Galerija” u Beogradu. Turniri su održani u junu i avgustu u organizaciji Srpskog saveza za sportsku rekreaciju i tekbol.

SRBTEQ je takođe obezbedio prostor i uslove za pripremu i odlazak našeg šampionskog tima na Svetsko prvenstvo, a Puma nacionalne dresove.

SRBTEQ zahvaljuje „MaxBetu”, Fudbalskom Savezu Srbije, kao i članu Gradskog veća Novog Sada zaduženom za sport i omladinu Ognjenu Cvjetićaninu za svu podršku i razumevanje u razvoju ovog sporta i pripremi odlaska naše ekipe na Svetsko tekbol prvenstvo.

Autor: NSHronika.rs
Foto: Srpski savez za sportsku rekreaciju i teqball – SRBTEQ