Početna Sport Stonoteniserke Novog Sada nastavile šampionski niz

Stonoteniserke Novog Sada nastavile šampionski niz

0

Stonoteniserke Novog Sada uspele su da obrane titulu prvaka Superlige Srbije, pošto su i u revanš utakmici finala, u novosadskom SPENS-u, savladale niški Josip Kolumbo sa ubedljivih 4:0. U prvom meču bilo je 4:1 za Novosađanke koje su tako dospele do šestog uzastopnog pehara, a ukupno osmog u poslednjoj deceniji. Pri tome nastavile su nestvarni niz uzastopnih pobeda od čak 75 utakmica pošto su poslednji poraz u prvenstvu pretrpele u januaru 2020.

“Presrećne smo. Bilo je jako teško, iako rezultat to ne govori. U Nišu smo tri partije dobili po 3:2. Ovde u Novom Sadu sam gubila od Galonje sa 10:3 u drugom setu i uspela da preokrenem. Ta prva partija mislim da je odlučila dalji tok, a jako sam ponosna na Tijanu Jokić jer je uspela da se vrati posle 1:2 u setovima protiv Monike Knežević. To pokazuje karakter koji ovaj tim ima”, kaže najiskusnija Anamaria Erdelji.

Novi Sad je fantastičnu sezonu, gde se plasirao u četvrtfinale Lige šampiona, krunisao novom titulom.

“Jako smo ponosne na igre u Evropi, ali to ne bi bilo to da nismo potvrdili da smo najbolje u Srbiji. Ipak se na kraju gleda ko je broj jedan kod kuće, a mi smo titulu potvrdili pred domaćom publikom i pred toliko naše dece iz omladinske škole kojima posvećujemo ovaj šampionski pehar jer su nas cele sezone bodrili na svim utakmicama”, ističe najtrofejnija igračica u istoriji Novog Sada, sa čak šest titula, kapitenka Tijana Jokić.

Najbolja igračica Superlige jeste Aneta Maksuti koja nije poklekla ni u jednoj partiji. Kaže da je porodična atmosfera u timu i to što je ekipa na okupu tokom cele godine najveća prednost Novog Sada.

“Mi se družimo i mimo treninga. Savetujemo jedna drugu, uživamo kada dolazimo na treninge i kada idemo na utakmice. Hvala Upravi kluba koja nam je sve ovo omogućila. Imamo fantastične uslove za rad, od stonoteniske i fitnes sale, sparing partnera, rekvizita. Hvala treneru Slobodanu Stojanovu što veruje u nas, što nas nekada istrpi, a nekada kudi, kao i našem kondicionom treneru Milošu Tiosavljeviću koji je svakodnevno sa nama. Mislim da ovaj tim može još mnogo jer nismo rekli svoju poslednju reč”, kaže Maksuti.

Predsednik Skupštine kluba Predrag Ničić imao je poruku za Stonoteniski savez Srbije koji razmatra nove sisteme takmičenja.

“Da li neko stvarno misli da ukine mogućnost da sva ova deca koja su prisustvovala spektaklu u finalu i svi ljubitelji stonog tenisa više nemaju priliku da u sali SPENS-a gledaju svoje idole? Ovo pitanje postavljam jer čujem da se priča o novim propozicijama za sledeću sezonu, ko zna kojim po redu, da se igra samo turnirski i onda fajnl-for što znači da klubovi više nijedan meč neće igrati kod kuće. U kom sportu na svetu to ima”, kaže Ničić.

Izvor: RTV.rs/Dan Fracile
Foto: Pixabay