Početna Sport Svetsko prvenstvo u sambou i od 5. do 8. novembra na SPENS-u

Svetsko prvenstvo u sambou i od 5. do 8. novembra na SPENS-u

0

Član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin prisustvovao je konferenciji za novinare povodom održavanja “Svetskog prvenstva u sambou 2020” koje će trajati od 5. do 8. novembra na SPENS-u. U prvenstvu će učestovati oko 35 zemalja, očekuje se oko 600 takmičara, trenera i službenih lica iz inostranstva, a takmičenje će biti održano u sanitarnom mehuru, odnosno u strogim karantinskim uslovima.

“Velika čast za Novi Sad i Srbiju je da se u našem gradu održava juniorsko i seniorsko Svetsko prvenstvo u sambou 2020. godine, a u četvrtak će biti upriličeno svečano otvaranje ovog velikog takmičenja u strogo propisanim karantinskim uslovima. Grad Novi Sad je prepoznao značaj ulaganja u ovaj sport koji ima veliki nacionalni i međunarodni značaj, i koji je na putu da postane deo porodice olimpijskih sportova. Specifične okolnosti u kojima se nalazi ceo svet zbog pandemije Korona virusa, nametnule su i nama kao organizatorima veliki izazov da organizujemo takmičenje na najvišem mogućem karantinskom nivou. Takmičari će biti sprovođeni do velike dvorane SPENS-a gde će se održavati borbe, a posle toga vraćaju se u hotel. Takmičari i članovi organizacionog komiteta moraju imati negativan test na koronavirus”, rekao je Cvjetićanin i dodao da, pored sportskog, ovo takmičenje ima veliki ekonomski značaj za grad i državu.

Potpredsednik Svetske sambo federacije Sergej Jelisijev je u ime predsednika Svetske sambo federacije Vasilija Šestakova zahvalio Republici Srbiji, Gradu Novom Sadu i svima koji su doprineli da ovaj veliki događaj bude organizovan u novonastalim okolnostima.

“Novi Sad ima ogromno iskustvo u organizovanju velikih, svetskih takmičenja i ne skrivam zadovoljstvo što su predstavnici Ruske federacije sa 110 članova došli u Novi Sad na takmičenje”, rekao je Sergej Jelisijev.

Predsednica Sambo saveza Srbije Tanja Trivić je naglasila da bez podrške Ministarstva omladine i sporta, Grada Novog Sada i Međunarodne sambo federacije ovakvo takmičenje ne bi bilo moguće organizovati.

Naša uspešna takmičarka u sambou i osvajačica mnogobrojnih odličja Ivana Jandrić je na konferenciji za novinare rekla da će Srbiju predstavljati 38 takmičara koji važe za odlične borce i da u skladu s tim na predstojećem takmičenju očekuje minimum pet medalja.

Izvor: RTV
Foto: Wikipedia