Početna Sport Turnir u kluglanju “Bačka Open”: Trofeji pripali reprezentativcima Srbije

Turnir u kluglanju “Bačka Open”: Trofeji pripali reprezentativcima Srbije

0

Proteklog vikenda uspešno je završen 6. Međunarodni turnir Novog Sada u kuglanju “Bačka – Open 2023”. Osim sjanih mečeva i novog rekorda turnira, oboren je još jedan, a to je broj nastupa kojih je ove godine bilo ukupno 376.

U muškoj i ženskoj konkurenciji trofeje “Bačka – Opena” prigrabili su naši reprezentativci. Naš reprezentativac, član nemačkog “Rotvajsa” Igor Kovačić sa ukupno 610 čunjeva u finalu i novim rekordom turnira sa oborenih 643 čunja pobednik je ovogodišnjeg izdanja “Bačka – Opena”.

“Konkurencija je kao i uvek na ovom turniru jaka. Kada vam kažem da nas je nekoliko prešlo 600 čunjeva, onda vam taj podatak sve govori o kvalitetu turnira. Lično sam nešto slabije kuglao u finalu u odnosu na kvalifikacije, ali sam generalno svojim nastupom zadovoljan”, kaže Igor Kovačić.

U konkurenciji seniorki najbolja je bila članica novosadske “Alimente”, reprezentativka Dijana Kormanjoš sa 574 čunja.

“Zadovoljna sam. Finale je bilo sjajno, pošto smo se nas tri reprezentativke Srbije borile za najsjajnije odličje. Kao i prethodnih godina, i ove međunarodni turnir “Bačka – Open” je okupio najbolje kugalšice iz naše zemlje i okruženja, pa mi je tim pre osvojen trofej i draži”, izjavila je Dijana Kormanjoš posle trijumfa na jednom od najprestižnijih međunarodnih turnira u Srbiji.

Kod rekreativki prva je bila Snežana Rajak sa 449, a kod rekreativaca Zoran Božanić sa 565 oborenih čunjeva.

Izvor: RTV.rs/Ljubenko Zvizdić
Foto: RTV.rs