Početna Sport Vardar eliminisao rukometaše Vojvodine

Vardar eliminisao rukometaše Vojvodine

0

Rukometaši Vojvodine poraženi su od Vardara i u revanš meču četvrtfinala regionalne SEHA lige. Kombinovani sastav našeg šampiona izgubio je u Novom Sadu sa 32:26.

Pobedom od 13 golova u prvom susretu, Vardar je stekao ogromnu prednost protiv podmlađenog tima Vojvodine koji je u revanšu igrao sa mnogo motiva.

Izabranici Dragana Kukića stekli su maksimalnih 5 golova viška u 20. minutu, zahvaljujući raspoloženima Simu Šijanu i Aleksandru Kurtešu. Domaći su parirali iskusnom i kvalitetnom protivniku sve do 40. minuta, a onda je usledila serija grešaka i uzastopne kontre bivšeg dvostrukog šampiona Evrope. Krila Georgijeski i Čuvara su nepogrešivo pogađala, pa je prednost gostiju rasla iz minuta u minut, do +6 u finišu kada je i definitivno rešeno pitanje pobednika.

Najefikasniji pojedinac na susretu bio je Georgijeski sa 10 golova, dok je jedan manje, kod našeg šampiona, postigao Simo Šijan.

Vardar se plasirao na završni turnir SEHA lige, dok se Vojvodina okreće borbi za trofej u EHF kupu. Izabranici Borisa Rojevića u nedelju igraju u Švedskoj, protiv ekipe Alingsosa, prvi meč polufinala trećeg po kvalitetu evrotakmičenja.

Izvor: RTV.rs/Rade Macet
Foto: RK Vojvodina