Početna Sport Vojvodina na “Karađorđu” do kraja godine

Vojvodina na “Karađorđu” do kraja godine

0

Fudbaleri Vojvodine do kraja polusezone igraće u Novom Sadu, pošto se rekonstrukcija stadiona “Karađorđe” odlaže iz administrativnih razloga, naglasio je prvi čovek Novosađana, Dragoljub Zbiljić.

Tender treba da bude raspisan za 10 dana, naglasio je Zbiljić, istakavši da su po 150 miliona dinara obezbedili Grad i Fudbalski savez Srbije za teren sa hibridnom travom.

“Cela rekonstrukcija, van fudbalskog terena, trebalo bi da košta 540 miliona i intenzivno pregovaramo sa Vladom Republike Srbije. Ako ne budemo to mogli da dogovorimo, onda ćemo smanjiti zahteve na nivo onoga što Grad može da nam obezbedi”, poručio je Zbiljić novinarima u Sportskom centru “Vujadin Boškov”.

On je naglasio da je klub prihodovao preko 5 miliona evra od transfera igrača ove godine i da finansijska konsolidacija ide u pravom smeru.

Zbiljić je naglasio da je nezadovoljan trenutnim takmičarskim rezultatima, ali da je neophodna podrška svima u klubu, kao i da bi jedna ubedljiva pobeda mogla sve da promeni na bolje.

Predsednik Vojvodine je pozvao navijače da u subotu dođu na meč protiv Javora i da podrže Džonatana Bolingija koji je prema poslednjim informacijama još uvek u veštačkoj komi na Institutu za plućne bolesti, ali mu je stanje stabilno i lekari bi za nekoliko dana trebalo da ga vrate u svesno stanje.

Zbiljić je ponovio da su ambicije kluba da se u sezoni 2025/26. uključi u borbu za titulu, a da na kraju ove sezone Vojvodina bude u konkurenciji za vrh tabele.

Istakao je da su pripreme u Sloveniji ovog leta bile greška, pošto je drastično promenjen sastav tima.

Prema odluci šefa stručnog štaba, Filip Malbašić je novi kapiten, a njegov zamenik je Lazar Rosić.

Izvor: rtv.rs/Rade Macet
Foto: Ilustracija/Pixabay