Početna Sport Vojvodina pobedila Spartak u vojvođanskom derbiju

Vojvodina pobedila Spartak u vojvođanskom derbiju

0

U Novom Sadu je odigran vojvođanski derbi. Vojvodina je nakon produžetaka savladala Spartak sa 91:87.

Gosti iz Subotice su bolje otvorili derbi u maloj dvorani SPENS-a, i na krilima odličnog šuta za 3 poena, na kraju prve četvrtine stekli dvocifrenu prednost. U nastavku je Vojvodina zaigrala dosta angažovanije u odbrani i istopila prednost Subotičana.

U drugom poluvremenu viđen je pravi derbi meč, igralo se koš za koš, a duel je otišao u egal završnicu. Vučetić je imao priliku da reši utakmicu u korist domaćina, ali ga je Kutlešić blokirao i odveo meč u produžetak. Rezultat nakon 40 minuta bio je 79:79.

U dramatičnom produžetku su igrači domaćeg tima bili staloženiji, pogotovo u napadu, i odneli pobedu u derbiju sa konačnih 91:87. Najefikasniji pojedinac susreta bio je igrač Vojvodine Petar Rakićević sa 30 poena dok se u redovima Spartaka istakao Filip Barna sa 21 poenom i 10 skokova.

Ovo je bila utakmica zaostalog prvog kola, koju Vojvodina nije mogla da odigra zbog obaveza u kvalifikacijama za ABA 2 ligu. Naredni meč Novosađani će odigrati u nedelju kada će gostovati ekipi Dinamika, dok će Spartak u subotu takođe gostovati valjevačkom Metalcu.

Izvor: rtv.rs/Lazar Karanov
Foto: Ilustracija/Pixabay