Početna Sport Vojvodina savladala Mladost trojkom u poslednjoj sekundi

Vojvodina savladala Mladost trojkom u poslednjoj sekundi

0

Košarkaši Vojvodine, u 14. kolu Košarkaške lige Srbije, savladali su zemunsku Mladost sa 80:79, trojkom Petra Rakičevića bukvalno u poslednjoj sekundi izuzetno dramatičnog meča.

Da neizvesnost bude veća, popularni Rakac, inače najbolji šuter među “crveno-belima”, do same završnice bio je potpuno neuspešan – šutirao je, što za dva, što za tri poena, ukupno 11 puta i svaki put promašio.

Ali, pogodio je upravo kada je bilo najpotrebnije. Bili su to i jedini poeni na utakmici beka gostujuće ekipe.

Utakmicu kao da je režirao najveći reditelj trilera Alfred Hičkok – puna obrta, dinamike, skokova.

Vojvodina je povela, ali su domaćini brzo preokrenuli rezultat. Vodili su do pred sam kraj prvog poluvremena, kada novosadski igrači uspevaju da steknu dva poena prednosti.

Početkom treće četvrtine je izgledalo da tim Miloša Isakova Kovačevića sigurno dobija, vodili su sa osam poena razlike. No, u tri poslednja minuta ovog dela postižu samo dva poena i Mladost se opasno prbližila.

U četvrtoj deonici publika je videla snažnu presing igru oba tima. Vojvodina ponovo stiče šest poena razlike i opet neobjašnjivo staje, Mladost u 37. minutu postiže vođstvo 70:69. Tada Džonson trojkom preokreće rezultat, ali nailaze dva briljantna minuta domaćina i saldo preokreću na 76:72 u svoju korist.

Ljubičić trojkom smanjuje na 76:75 i vraća tračak nade svojoj ekipi. Ipak, Zemunci pola minuta pre kraja vode sa 79:75. Kaningem smanjuje na 79:77, a osam sekundi pre kraja lopta dolazi u posed Novosađana. Dovoljno da do tada izuzetno neprecizni Rakičević skupi snage i preuzme odgovornost. Puca za trojku i pogađa.

Bio je to šut za devetu uzastopnu pobedu Vojvodine i to protiv Mladosti, tima koji je godinama veliki rival Novosađanima i često je pobeđivao u međusobnim okršajima.

Novosađani su, kao i Zemunci, prikazali dobru košarku, ali su u dva navrata ponovili staru slabost – po tri, četiri minuta pada koncentracije i izrazito slabe igre. Bili su na rubu poraza, ali su na kraju, uz dosta sreće, došli u posed lopte i postigli odlučujući koš.

U ekipi Vojvodine isticali su se mlađi igrači Banjac i Bumbić, ali u odlučujućim trenucima koševe su davali najiskusniji. Luka Gašić je sa 22 poena bio najefikasniji i najbolji igrač Mladosti.

Vojvodina je nanizala devetu uzastopnu pobedu u okviru KLS i učvrstila lidersku poziciju. U sledećem kolu državnog šampionata Vojvodina će 25. decembra na Spensu ugostiti ekipu Sloge iz Kraljeva.

U međuvremenu, u Širokom, igraće na trećem turniru ABA 2 lige. Prvo će se 19. decembra sastati sa banjalučkim Borcem, a tri dana kasnije protivnik će biti ekipa Podgorice.

Izvor: 021.rs
Foto: KK Vojvodina