Početna Sport Vojvodina ubedljivo pobedila Napredak

Vojvodina ubedljivo pobedila Napredak

0

Fudbaleri Vojvodine pobedili su ekipu Napretka rezultatom 5:0 u 35. kolu Super lige Srbije.

Strelci za Vojvodinu bili su Ivanović u 14, Radulović u 30, Korać u 38, Savićević u 45. i Zukić u 57. minutu.

Već u drugom minutu Voša je imala veliku šansu, Radulović je centrirao sa desnog boka, a Seri je usamljen sa druge stative glavom gađao pored stative. Voša je nastavila da napada, a sledeću šansu imao je Korać koji je glavom posle kornera gađao preko gola.

U 14. minutu Vojvodina je zasluženo povela, Lazarević je centrirao, a Ivanović spretnim udarcem glavom skrenuo loptu uz samu dalju stativu za 1:0.

Domaći se tu nisu zaustavili, Seri je u 17. minutu oprobao udarac sa distance, na mestu je bio golman Balević, a potom je već u narednom napadu Radulović sa 20 metara šutirao tik iznad prečke.

U 29. minutu i Petrović je snažno šutirao sa velike udaljenosti, Balević je upisao novu intervenciju, ali ništa nije mogao u narednom napadu. Na isteku pola časa igre, Radulović je snažno šutirao sa 25 metara, lopta je zakačila Stevanovića i spustila se uz stativu iza leđa golmana Napretka za 2:0.

Voša je nastavila da napada i da stvara šanse i do kraja poluvremena postigla još dva gola. U 38. minutu posle uigrane akcije iz kornera, Petrović je centrirao, a Korać glavom poslao loptu uz samu stativu za 3:0.

U poslednjim trenucima prvog poluvremena nova prelepa akcija, Radulović je odigrao dupli pas sa Zukićem, a onda odložio do Savićevića koji je sa 22 metra poslao preciznu loptu uz stativu za 4:0.

Tek što je počelo drugo poluvreme, Voša je postigla novi gol, Seri je pogodio posle Ivanovićeve asistencije, ali je iz VAR sobe stigla informacija da je bila nedozvoljena pozicija.

Ali, sve je bilo čisto u 57. minutu kada je Lazarević centrirao sa desnog boka, a Zukić u padu glavom savladao Balevića za 5:0.

Nakon petog gola, na isteku časa igre, Božidar Bandović je odlučio da napravi nove promene, pošto je na poluvremenu Jovanović zamenio Savićevića, šansu su u poslednjih pola sata dobili i Vukčević, Vukanović i Kajević, umesto Serija, Ivanovića i Zukića, da bi u 78. minutu i Giorbelidze zamenio Đorđevića.

Voša je u poslednjih pola sata malo spustila tempo, mada je Radulović imao još nekoliko solidnih pokušaja, dok je i Napredak imao u finišu šanse pred golom Carevića, ali je on ostao nesavladan.

Vojvodina u narednom kolu gostuje Radničkom 1923 u direktnom okršaju za četvrto i peto mesto, a taj meč na programu je u četvrtak od 16.55h.

Izvor: 021.rs
Foto: FK Vojvodina