Početna Sport Voša posle boljih penala do polufinala Kupa Srbije

Voša posle boljih penala do polufinala Kupa Srbije

0

Fudbaleri Vojvodine plasirali su se danas u polufinale Kupa Srbije, pošto su u gostima u Beogradu posle boljeg izvođenja penala pobedili Čukarički ukupnim rezultatom 5:4.

Posle regularnog dela meča rezultat je bio nerešen 1:1.

Povela je Vojvodina golom Vukana Savićevića u 50. minutu, a izjednačenje Čukaričkom je doneo Đorđe Ivanović pogotkom u 68. minutu.

Strelci za Vojvodinu u penal seriji bili su Dejan Zukić, Njegoš Petrović, Milan Lazarević i Savićević.

Za Čukarički precizni sa “bele tačke” bili su Ivanović, Vinisijus Meljo i Mitar Ergelaš.

Čukarički je prvu i najbolju šansu u prvom poluvremenu imao u 16. minutu kada je Ivanović proigrao Miladinovića, čiji je udarac sa nekoliko metara odlično zaustavio Carević.

Voša je prvi put ozbiljnije pripretila u 22. minutu kada je izgradila lepu akciju po levom boku, Vukanović je poslao povratnu za Zukića, čiji je udarac sa 15 metara izblokirala odbrana Čukaričkog.

Nakon toga, Kembel je imao jedan pokušaj sa distance, sa nekih 20 metara šutirao je preko prečke. Do odlaska na odmor, Čukarički je još jednom pripretio kada je Miladinović proigrao Luku Adžića, ali je Carević ponovo odlično reagovao.

Voša je povela posle pet minuta igre u nastavku, Savićević je izveo sjajan solo prodor, oslobodio se dvojice čuvara, a onda je sa ivice šesnaesterca lukavim i preciznim udarcem pogodio prvi ugao za 0:1.

Tri minuta kasnije, Savićević je ponesen tim golom ponovo oprobao sa distance, ovaj put je šutirao direktno u golmana Samurovića. Čukarički je takođe brzo uzvratio, preko Luke Adžića, ali je i Carević ponovo bio na pravom mestu.

U 57. minutu Mateus Indio je mogao da postigne gol sezone, Vošin vezista je izveo solo prodor od preko 50 metara, i on je nanizao nekoliko čuvara i ušao u šesnaesterac, gađao je kontra ugao, ali je Samurović dobro intervenisao. I dva minuta kasnije Voša je imala veliku priliku kada je Vukanović već u prijemu lopte sačuvao čuvara, opet je odlično odbranio Samurović.

Isti akteri bili su u centru pažnje i u 63. minutu kada je Seri centrirao sa levog boka, Vukanović je gađao glavom, pravo u dobro postavljenog Samurovića.

Nakon niza šansi i promašaja Vojvodine, usledila je kazna u 67. minutu, Kovač je sa polovine terena poslao dubinski pas, Ivanović je pobegao Crnomarkoviću i iz prve poslao loptu pored Carevića za 1:1.

Do kraja regularnih 90 minuta nije bilo promene rezultata, pa su penali odlučivali pobednika.

Izvor: 021.rs
Foto: FK Vojvodina