Početna Travel Club Britanski magazin svrstao Novi Sad na listu svetskih metropola koje nude nesvakidašnje...

Britanski magazin svrstao Novi Sad na listu svetskih metropola koje nude nesvakidašnje kulturne događaje

0

Jedan od najcenjenijih lajf stajl magazina, britanski „Time out“, svrstao je Novi Sad na listu svetskih metropola koje će u 2022. godini ponuditi fantastične i nesvakidašnje kulturne događaje.

Srpska Atina se tako našla među 22 svetska grada kao što su Njujork, Pariz, Barselona, London, Lisabon, Istanbul, Melburn, Los Anđeles, Čikago, Nagoja, Sidnej, Prag i drugi.

Lista koju ovaj magazin sastavlja svake godine, obuhvatajući otvaranja velikih muzeja, muzičkih događaja, pozorišnih predstava, izložbi koje, kako navode, „nikako ne bi trebalo propustiti, predstavila je za 2022. godinu i Novi Sad koji će nositi krunu Evropske prestonice kulture uz 1.500 kulturnih događaja i neverovatnih 4.000 umetnika“.

Kako navodi magazin, prelepa arhitektura i jedinstvena istorija Novog Sada odavno su ga učinili glavnom destinacijom koja u 2022. godini treba da bude nezaobilazna.

Poseban akcenat, autori teksta, stavljaju i na samu ideju mreže kulturnih stanica, kao novih prostora za kulturu, rekonstruisanog industrijskog nasleđa, za šta kao primer navode Kulturnu stanicu Mlin.

Izvor: Dnevnik, Tanjug
Foto: Tamara Čubrilo