Početna Party Time EXIT festival je sve bliže: Širimo ljubav i dobre vibracije

EXIT festival je sve bliže: Širimo ljubav i dobre vibracije

0

Svake godine, početkom jula, zahvaljujući EXT festivalu, grad postaje centar mladih iz preko 70 zemalja sveta.

Ove godine, Baby EXIT proslavio je punoletstvo, uz šarenolik program sa ciljem da se predstavi koliko je važna mlada generacija za razvoj društva i obrnuto, koliko je vredno društvo ako uspe da na najbolji način uključi mlade u svoj razvojni proces.

EXIT kao aktuelni nosilac titule Najboljeg velikog evropskog festivala, ove godine okupiće okupiće legendarne umetnike koji i dalje suvereno vladaju svetskom scenom, ali i najpopularnije heroje novih generacija čiji globalni hitovi broje na milione pregleda na YouTube-u.

Petrovaradinsku tvrđavu na narednom izdanju EXIT festivala od 4. do 7. jula pohodiće neka od najaktuelnijih imena, ali i žive legende svetske scene, među kojima su rok titani The Cure, rok bend o kome se trenutno najviše priča Greta Van Fleet, najčuveniji DJ svih vremena Carl Cox, zvanično najpopularniji DJ tandem Dimitri Vegas & Like Mike, te hitmejkeri Lost Frequencies, Sofi Tukker i Tom Walker. Tu su i Maceo Plex, Charlotte De Witte, The Chainsmokers, Boris Brejcha, Peggy Gou, Jeff Mills, Amelie Lens, Dax J, Phil Anselmo, Tarja Turunen, ali i plejada sjajnih bendova poput 65daysofstatic, The Selecter, Peter & The Test Tube Babies, Atheist Rap, Arcturus, Total Chaos, kao i druga velika imena iz sveta muzike.

Osim što ćemo biti u prilici da se naslušamo legendarnih hitova i da đuskamo do jutra uz fantastične nastupe i zarazne ritmove, na Đavi ćemo i ove, kao i svake prethodne godine moći da uživamo i u raznim umetničkim programima i aktivnostima.

Preko bodyarta na “ulicama” festivala, atraktivnih sportskih i plesnih performansa, sve do fenomenalnih fotografija koje će osvanuti nakon festivala, a za koje su zaslužni razni umetnici sa objektivom, kao što je i Marko Ristić, jedan od oficijelnih fotografa EXIT festivala, koji se u ovaj zanat zaljubio, i “ispekao” ga upravo na Petrovaradinskoj tvrđavi, a sa kojim smo nedavno popričali o izazovima sa kojima se suočavaju svi festivalski fotografi i o tome koliko je teško putem fotografije verodostojno dočarati atmosferu muzičkih festivala. 

Za naš portal, nedavno su svoja profesionalna zapažanja o EXIT festivalu kao simbolu Novog Sada i proizvodu kreativne industrije iznela i neka novosadska novinarska i TV lica, kao što su Sanja Kužet, Radmila Jeremić, kao i novinar, pisac i medijski analitičar Aleksandar Saša Ignjatović.

Ipak, ono što festivalu daje posebnu draž, svakako jesu razni modni stilovi koje možemo zapaziti na ulicama grada, na Keju, Štrandu, i gde god da se zaputimo tokom trajanja festivala. O tome koliko se moda promenila, i šta je ono što je Novom Sadu donelo titulu Omladinske prestonice Evrope gledano sa dizajnerske i stilske strane, te o stajlingu za vreme EXIT festivala nedavno su sa nama prodiskutovale novosadske javne ličnosti, TV lica Aleksandar Filipović i Kristina Radenković, modna kreatorka Danijela Božić, modna fotografkinja Svetlana Braun i pr menadžerka Jelena Galetin Žakić.

EXIT Fondacija nije smetnula sa uma i koliko su važne sve titule koje su Novom Sadu dodeljene, pa nam tako uskoro u naš grad dovodi i Joko Ono, legendarnu multimedijalnu umetnicu i mirovnu aktivistkinju povodom obeležavanja velikog jubileja i sto godina od okončanja Prvog svetskog rata, a uz čije prisustvo će krajem novembra na Petrovaradinskoj tvrđavi otvoriti konceptualnu instalaciju pod imenom “One day…”, koja će promovisati Novi Sad na međunarodnoj sceni i biti nova kulturno-turistička atrakcija grada!

I još mnogo toga spremaju nam iz EXIT organizacije i Fondacije, a kako u ove redove i ne može sve da stane, odlučili smo da se prepustimo vibracijama i zaplovimo u EXIT avanturu i ove 2019. godine uz zagarantovan odličan provod.

Ulaznice za EXIT mogu se nabaviti preko zvanične stranice exitfest.org i putem prodajne mreže Gigs Tix.

Autor: Ivana Karanović
Foto: Pixabay