Početna Crna hronika Inspektor koji je na protestu u Novom Sadu pretukao mladića sa teškoćama...

Inspektor koji je na protestu u Novom Sadu pretukao mladića sa teškoćama u razvoju udaljen sa dužnosti

0

Protiv inspektora S. D. pokrenut je disciplinski postupak zbog prebijanja mladića sa teškoćama u razvoju na protestu u Novom Sadu, 8. jula.

Kako za “Blic” kažu u Ministarstvu unutrašnjih poslova, on trenutno ne dolazi na posao.

Pitanje da li je pomenuti inspektor udaljen sa posla postavili su i novosadski mediji, ali iz Ministarstva ni nakon više mejlova i poziva, nije odgovoreno. Bez odgovora je stalo i pitanje u kom svojstvu i po čijoj naredbi je ovaj inspektor bio angažovan na novosadskom protestu, budući da, prema nezvaničnim saznanjima on nije zaposlen u Policijskoj upravi
Novi Sad, već u Ministarstvu unutrašnjih poslova.

Inače, slučaj prebijanja mladića sa teškoćama u razvoju je nakon dve “selidbe” završio u nadležnosti Osnovnog javnog tužilaštva u Zrenjaninu zbog mogućih sukoba interesa u tužilaštvima u Novom Sadu i Bačkoj Palanci.

Kako je saopšteno početkom avgusta u zrenjaninskom tužilaštvu, predmet je još tada vraćen Sektoru unutrašnje kontrole policije na dopunu pred istražni postupak i dodatno utvrđivanje činjenica. Prema nezvaničnim saznanjima, više od mesec dana kasnije, predmet je i dalje u rukama Unutrašnje kontrole i za sada nema naznaka da će optužnice biti podnete i protiv drugih lica koja su, kako se vidi na snimku objavljenom nakon protesta, takođe učestvovala u prebijanju mladića.

Podsetimo, krivična prijava podneta je protiv jednog od tri policajca koji su učestvovali u ovom incidentu. Inspektor S. D. prethodno je već prijavljivan zbog brutalnosti za šta nije odgovarao. On je pre pet godina dobio priznanje “Heroj Novog Sada” jer je van dužnosti uhapsio pljačkaša na Novom naselju. Posle te nagrade unapređen je u prvog čoveka novosadskog Odeljenja kriminalističke policije.

U Novom Sadu su, nakon incidenta 8. jula, održana i dva protesta čiji su glavni zahtevi bili procesuiranje S. D, ali i objavljivanje imena druga dva službenika koji su učestvovali u napadu. Direktor policije Vladimir Rebić se u vezi sa ovim događajem uopšte nije oglašavao, dok je Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović “izrazio žaljenje”.

Izvor: 021, Blic
Foto: Pixabay