Početna Crna hronika Kazne od pet godina i šest meseci za krvavi obračun u Petrovaradinu

Kazne od pet godina i šest meseci za krvavi obračun u Petrovaradinu

0

U Višem sudu u Novom Sadu izrečena je ponovljena presuda Lazaru Jovanoviću (50) iz okoline Bele Crkve i Veselinu Džeferoviću (61) za pokušaj ubistva i nanošenje lakih telesnih povreda.

Predsednica novog veća sudija Nataša Vojnović navela je, obrazlažući identičnu presudu kao i prethodni put po kojoj je dosuđena kazna od pet godina za Lazara Jovanovića zbog pokušaja ubistva drugookrivljenog Veselina Džeferovića sa više uboda nožem, dok je drugookrivljeni dobio kaznu od šest meseci zatvora zbog nanošenja lakih telesnih povreda oklagijom prvooptuženom, da je veće ostalo pri ranije donetoj odluci jer je dopunjena odbrana prvookrivljenog neprihvatljiva za ovo veće.

Obojici okrivljenih izrečena je mera obaveznog lečenja alkoholizma. Takođe, u obavezi su da nadoknade troškove postupka, a prvookrivljenom Jovanoviću je produžen pritvor do pravnosnažnosti presude.

Podsetimo, ovaj obračun se dogodio 29. aprila 2020. godine u kući u Mažuranićevoj ulici u Petrovaradinu, koja je pripadala sada pokojnom svedoku Lazaru Mitroviću, a u kojoj je stanovao drugookrivljeni, kada je nakon rasprave prvooptuženi sa više od 3 promila alkohola u krvi sa više uboda nožem pokušao da liši života drugookrivljenog Džeferovića, koji ga je tom prilikom više od 18 puta udario oklagijom nanevši mu pritom lake telesne povrede.

Branjenici obojice okrivljenih su u završnoj reči tražili oslobađanje svojih branjenika smatrajući da tužilaštvo nije dokazalo navode iz optužnice.

Autor: M. Ćirić
Foto: Pixabay