Početna Crna hronika Lopovi koji su ukrali violinu Lajku Feliksu imaju više od 100 krivičnih...

Lopovi koji su ukrali violinu Lajku Feliksu imaju više od 100 krivičnih prijava

0

Lopovi koji su poznatom vojvođanskom muzičaru Lajku Feliksu ukrali violinu vrednu pola miliona evra, imaju “podebeli” dosije.

Predrag J. (47) i Nenad S. (50), koji su uhapšeni u četvrtak zbog krađe violine “Domenico Montano”, koja je izrađena oko 1800. godine, zajedno imaju više od 130 krivičnih prijava za različite krađe, piše Blic.

Njih dvojica su uhapšeni u četvrtak zbog sumnje da su 1. novembra u Bačkom Petrovom Selu poznatom muzičaru ukrali instrument, koji je pronađen prilikom intervencije u Novim Banovcima.

“Njihovi dosijei više podsećaju na romane. P. J. ima više od 100 krivičnih prijava, gotovo isključivo za dva krivična dela – krađu i tešku krađu. N. S. ima oko 30 krivičnih i prekršajnih prijava za krađe. U svakom slučaju, dobro su poznati policiji”, naveo je izvor Blica.

Prilikom intervencije policije u Novim Banovcima, jedan od osumnjičenih kod koga je bila violina, pokušao je da pobegne i usput je odbacio muzički instrument. Policija ga je ubrzo pronašla i uhapsila, a instrument, srećom, nije oštećen.

Lajko Feliks je jedan od najpoznatijih violinista iz Vojvodine, koji je slavu stekao i van granica Srbije

Izvor: 021, Blic
Foto: Printscreen