Početna Crna hronika Nastavljeno suđenje za ubistvo MMA borca u Novom Sadu

Nastavljeno suđenje za ubistvo MMA borca u Novom Sadu

0

U Višem sudu u Novom Sadu nastavljeno je suđenje Daliboru Bogdanoviću Boći i Danijelu Janjošu, okrivjenima za ubistvo MMA borca, dvadesetsedmogodišnjeg Uroša Stefanovića i ranjavanje četrdesetsedmogodišnjeg Gorana Kovačevića Goranca u Novom Sadu.

Na današnjem glavnom pretresu saslušani su veštaci molekularne biologije iz Beograda professor Dušan Keckarević i Verica Radoičić koja je bila u timu za uzimanje bioloških tragova iz vozila koje je pronađeno nakon krivičnog dela.

Dušan Keckarević je rekao da u vozilu koje je pronađeno nije bilo tragova okrivljenog Dalibora Bogdanovića, ali je na pitanje sudije rekao da su Bogdanovićevi tragovi pronađeni na rukavici, masci i perici koje su izuzete sa lica mesta.

Predsednik veća sudija Vidoje Mitrić prihvatio je predlog branioca okrivljenog Danijela Janjuša da se njegovom branjeniku uradi kombinovano psihijatrijsko psihološko veštačenje. Predlog branioca Dalibora Bogdanovića za ukidanje pritvora i zamenu istog za blažu meru odbijen je. Naredno ročište kada se očekuje nalaz novog dopunskog veštačenja rukavice i antropološkog veštačenja kretanja pokojnog oštećenog pregledom video zapisa zakazano je za 16. jun tekuće godine.

Podsetimo, prema navodima optužnice koju zastupa zamenica Višeg javnog tužioca Jelena Stojaković Mustakas, okrivljenima se na teret stavlja da su 2. Septembra 2021. godine oko 21h u Novom Sadu u Cankarevoj ulici ispred broja 8 lišili života dvadesetsedmogodišnjeg MMA borca Uroša Stefanovića i pokušali da liše života Gorana Kovačevića Goranca prilikom čega je Goranac ranjen sa dva metka u ruku.

Autor: M. Ćirić
Foto: Pixabay