Početna Crna hronika Novosadski investitor teško ranjen dok se opirao hapšenju

Novosadski investitor teško ranjen dok se opirao hapšenju

0

Branko Banjac (49) teže je povređen u pucnjavi koja se desila u ulici Pavla Papa u centru Novog Sada. Kako saznaje N1, on je ranjen dok se sa policajcem u civilu otimao oko pištolja.

MUP je saopštio da je inspektor kriminalističke policije pokušao da uhapsi Branka Banjca (49) za kojim je bila raspisana centralna poternica Osnovnog suda u Novom Sadu zbog izdržavanja kazne zatvora.

Posle neuspelog pokušaja da pobegne, Banjac je napao inspektora i pokušao da mu otme pištolj. Tom prilikom, ispaljen je hitac koji je pogodio B. B, naveo je MUP.

Povređeni je zadobio povrede glave i prevezen je u Urgentni centar na reanimaciju. Iz Hitne pomoći su rekli da je primljen sa teškim telesnim povredama opasnim po život.

Branko Banjac je biznismen i investitor, protiv kojeg su u Osnovnom sudu u Novom Sadu donete dve presude, a raspisana je i poternica, na osnovu koje su policijaci danas pokušali da ga uhapse, ali se on opirao hapšenju.

Banjac je javnosti najpoznatiji kao investitor koji je u Novom Sadu prevario više građana tako što im je prodavao stanove koji su kasnije dospeli u postupak izvršenja zbog njegovog duga kao investitora.

Protiv Banjca je podneto još krivičnih prijava za prevare i zloupotrebe.

Autor: N1