Početna Crna hronika Ponovo odloženo suđenje bivšem inspektoru novosadske policije

Ponovo odloženo suđenje bivšem inspektoru novosadske policije

0

Glavni pretres u kojem je optuženi za primanje mita 2015. godine, Z. D. (42) iz Petrovaradina, koji je radio kao kriminalistički inspektor u novosadskoj Policijskoj upravi, ponovo je odložen u novosadskom Višem sudu.

Kako piše Dnevnik, završne reči su izostale zbog nedolaska obojica njegovih branilaca. Optuženi je izjavio da mu se jedan branilac povredio u subotu i da ne može da hoda bez štaka, i najavio da će dostaviti potvrdu o tome, a da je drugi van Novog Sada zbog ranije zakazanog “pritvorskog predmeta”.

Predsedavajuća veća sudija Ana Stamenić je navela da Sud smatra da njihovo odsustvo nije opravdano i izrekla im novčane kazne po 50.000 dinara, kao i obavezu da plate troškove odlaganja ročišta. Više puta najavljivani kraj suđenja odložen je za 18. oktobar.

Prema navodima optužnice, Z. D. je od marta do septembra 2015. godine posredno preko N. N. osobe, kao i neposredno preko M. P. iz Bačke Palanke, a protiv kog se vodio krivični postupak po prijavi oštećene D. J. iz Raške, zbog prevare, zahtevao poklon za sebe da u okviru svog službenog ovlašćenja “ne izvrši službenu radnju koju bi morao izvršiti”.

Izvor: Dnevnik
Foto: Pixabay