Početna Crna hronika Pripremno ročište za nesreću u kojoj je poginula Novosađanka: Okrivljeni obećao da...

Pripremno ročište za nesreću u kojoj je poginula Novosađanka: Okrivljeni obećao da neće pobeći sudu

0

Ponovljeno pripremno ročište O. K. (29) iz Temerina, optuženom za nesreću prošlog leta na Beogradskom keju u kojoj je poginula Milica Miličević (28), a njen momak povređen, održano je u Višem sudu.

Glavni pretres je zakazan za 23. januar 2023. godine, pišu Novosti.

Pripremno ročište je ponovljeno jer je u međuvremenu promenjen postupajući sudija.

O. K. je pušten iz pritvora da se brani sa slobode jer je prihvaćena kaucija, odnosno ponuđeno jemstvo, a reč je o sumi nešto većoj od 126 hiljada evra. U tom iznosu je na nepokretnu imovinu njegovog oca stavljena hipoteka.

Sud je prihvatio njegovo obećanje da do kraja krivičnog postupka neće pobeći i da bez odobrenja suda neće napustiti boravište, a ukoliko prekrši dato obećanje, jemstvo, odnosno hipoteka na nekretninama biće realizovana u korist republičkog budžeta.

Saobraćajna nesreća u kojoj je poginula mlada umetnica, a njen momak, takođe umetnik teško povređen, dogodila se u noći između 7. i 8. avgusta 2021. godine a dvadesetdevetogodišnjak se tereti da je “rendž roverom” na Beogradskom keju, prema Žeželjevom mostu, naleteo na momka koji je upravljao skuterom i njegovu devojku koja je sa njim bila na dvotočkašu, i oboje su imali zaštitne kacige.

Mladić i devojka su od siline udarca odleteli tridesetak metara, a vozač automobila je bežeći sa mesta nesreće, kako se sumnja, pregazio Milicu, koja je nekoliko sati kasnije, uprkos naporima lekara, preminula u bolnici. Teško povređeni saputnik je bio hospitalizovan u Institutu za plućne bolesti u Sremskoj Kamenici.

Ubrzo posle nesreće policija je uspela da pronađe odbeglog vozača “rendž rovera” koji je bežeći sa mesta nesreće, navodno, udario u još jedno vozilo, parkiranu “mazdu” CX-5. Usput mu je otpala tablica sa kola, što je, kako saznaju Novosti, policiji olakšalo posao u njegovom pronalasku. Navodno je imao 1,8 promila alkohola u organizmu.

Izvor: NOvosti, 021.rs
Foto: Pixabay