Početna Gastro NS #FoodPlanet2019: Ovog vikenda se predstavlja Srbija

#FoodPlanet2019: Ovog vikenda se predstavlja Srbija

0

Treći po redu festival nacionalnih kuhinja „Food Planet“, kојi оrgаnizuјe Udruženje građana “Subsidium”, u saradnji sa kоmpаniјama “Color Media Communications” i “Ninamedia”, a uz podršku Grada Novog Sada – Gradske uprave za privredu, otvoren je 9. septembra na Trgu slobode u Novom Sadu.

Do 30. septembra, tokom 22 dana festivala, svojom nacionalnom kuhinjom, kulturom i tradicijom predstaviće se 20 zemalja, a posetioci festivala imaće priliku da svakog dana od 17.00 besplatno degustiraju specijalitete, uživaju u bogatom kulturno umetničkom programu i bolje se upoznaju sa ukusima i običajima različitih krajeva sveta.

Na centralnom gradskom trgu nalaziće se i izložbene tezge u formi drvenih kućica u kojima će se vršiti prodaja suvenira, rukotvorina, hrane i pića.

Juče smo bili u prilici da upoznamo Indiju, a prisutnima se obratio i ambasador Indije u Srbiji Nj.E. Subrata Batačardži.

Indijska plesna grupa “Panna” izvodila je tradicionalne indijske plesove, ali I bolivudske plesove što je posebno oduševilo publiku.

O tradicionalnoj indijskoj hrani govorila je supruga ambasadora Soma Batačardži, a ovom prilikom degustirali smo jela sa piletinom spremana na puteru sa začinima uz pirinač kao prilog.

Danas i sutra od 17 časova biti u prilici da upoznamo Srbiju, a uz predstavljanje naših nacionalnih specijaliteta očekuje nas i bogat prateći kulturno – umetnički program.

Više detalja i kompletan program pogledajte na linku: http://www.foodplanet.rs/index.html